Zorgverzekering uitzoeken

Het is bijna kerst. Dat betekend dat het tijd is om de zorgverzekeringen door te nemen en waar nodig aan te passen. Voor mijzelf is dit heel makkelijk en kan ik overweg met de goedkoopste verzekering. Hierbij heb ik via Independer.nl naar de beste optie voor mij gekeken. Bij mijn keuze heb ik rekening gehouden met de gecontracteerde zorgaanbieders. De huidige huisarts en apotheek waar ik bij aangesloten ben zijn standaard opgenomen als gecontracteerde zorgaanbieder kwam ik achter. Dit geldt ook voor het ziekenhuis in de stad waar ik woon. Dat betekend dus dat ik prima uit de voeten kan met een natura- of een restitutiepolis.

Een tandartsverzekering heb ik eigenlijk nog nooit gehad na mijn 18de levensjaar. Mijn gebit is goed en ik kom nooit meer dan 1 keer per jaar bij de tandarts. De kosten die ik dan voor mijn kiezen krijg zijn nooit hoger dan zo’n €60. Hierdoor heeft een tandartsverzekering geen toegevoegde waarde voor mij.

Aangezien ik eigenlijk nooit zorg nodig heb, heb ik er dit jaar (2017) voor het eerst voor gekozen om een volledig eigen risico te nemen. Tot op heden is dat goed bevallen en kies ik hier komend jaar ook weer voor. Zo komt voor mij als beste zorgverzekering de verzekering van Anderzorg uit de bus. Samen met de extra eigen risico en betaling in één keer komt mijn maandpremie uit op €76,44.

Voor V zal het echter een moeilijkere keuze zijn. Voor haar heeft het veel meer voeten in de aarde namelijk. Als ik naar de historie van de afgelopen paar jaar kijk, dan is er altijd wel zorg nodig geweest waarbij ook het eigen risico aangesproken werd. Om voor haar dan een verzekering af te sluiten met volledige eigen risico lijkt mij sowieso niet verstandig. Tevens sluiten we niet uit dat er in de toekomst gezinsuitbreiding komt wat de nodige kosten met zich meebrengt. Nu weten we op dit moment nog niet zo goed waar we dan precies rekening mee moeten houden en wat er vanuit de basisverzekering vergoed wordt en wat vooral niet. Voor V neigen we daarom toch naar een basisverzekering met daarop een aanvullende verzekering zonder een verhoogd eigen risico.

Wel zullen we voor haar ook de premie in één keer betalen wat bij haar verzekering, Menzis, 3% korting geeft. De totale kosten voor haar zullen dan op ongeveer €1650 uitkomen.

Heb jij jezelf er al toe gezet om de zorgverzekering uit te zoeken en zo nodig over te stappen?

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.