WOZ beschikking peildatum 2017

Begin van deze maand viel hij weer op de mat. Het aanslagbiljet en WOZ beschikking voor belastingjaar 2018. Een serieuze rekening kan je het noemen. De gemeente verwacht een betaling van €905,40 van ons. We mogen dit in maximaal 8 termijnen betalen. Wij kiezen er echter altijd voor om het gehele bedrag in één keer te betalen. Zo hebben we dat dit jaar ook weer gedaan. Dan zijn we er maar weer vanaf.

WOZ waarde gestegen

De WOZ waarde van onze woning is ten opzichte van vorig jaar gestegen. Waar deze in 2017 (peildatum 1-1-2016) nog €225.000 bedroeg, is deze nu (peildatum 1-1-2017) gestegen naar €240.000. Toch een flinke stijging echter vind ik de geschatte waarde nog altijd erg laag voor de woning. Eerder dit jaar is er in onze straat namelijk een iets minder grote woning verkocht voor een prijs van €289.000. Maar hier zullen wij verder niet over klagen. Het bespaart ons tenslotte weer enkele Euro’s.

Wat ons ook enkele Euro’s bespaart is het feit dat in onze gemeente de OZB belasting licht gedaald is. In tegenstelling zoals in veel andere gemeenten vond onze gemeente het een goed idee om te verlagen. Ondanks dit behoort onze gemeente nog wel altijd tot de duurste gemeenten van het land.

Het komt er voor nu op neer dat we ten opzichte van vorig jaar zo’n €5 goedkoper uit zijn. Dus ondanks de stijging van de WOZ waarde met €15.000 zijn we toch iets voordeliger uit.

Al met al ben ik daar best wel tevreden over. Waren jullie tevreden over de WOZ waarden van jullie woning?

Tagged , ,

2 thoughts on “WOZ beschikking peildatum 2017

  1. Ik had hem hoger verwacht. En misschien ook wel gehoopt. In dat geval had ik iets met de risico-opslag van mijn hypotheek gekund. Nu niet.

    Stijging van WOZ-waarde 3,3%. OZB is niet gedaald.

    1. Dat is een goede reden om op een hogere WOZ waarde te hopen. Bij ons helpt dat helaas niet aangezien wij een NHG hypotheek hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.