Wij beleggen alweer 1000 dagen

Hoe ik ooit zo stom kon zijn weet ik niet, maar een groot gedeelte van mijn leven bestaat uit een tijdperk waarin ik niet belegt heb. Ja, de dagelijkse boterham, die belegde ik, maar daar wordt je niet veel rijker van. Het is eigenlijk een verloren tijd financieel gezien. Stel ik was in 2001 begonnen met het maandelijks aankopen van aandelen, al was het maar €50 per maand. Wat een vermogen had ik nu dan al kunnen hebben. Afgelopen zaterdag was ik op de meetup van Fin-X waar ik dit ook met iemand besprak. Onze conclusie was dat je daar maar niet aan moest denken. En dat is ook de beste conclusie, want de tijd kan je nou eenmaal niet terugdraaien.

Maar een kleine 3 jaar geleden zag ik dan eindelijk het licht. Na mezelf flink ingelezen te hebben heb ik op een mooie dag mijn eerste aandeel gekocht. Nou ja, het waren er meteen twee want dat hoorde bij de te volgen strategie. Ik zou gaan beleggen in de aandelen (ETF’s) VTI en VXUS. Voor een wereld schokkend bedrag van €158,96 kocht ik deze pracht exemplaren. Ik was trots als een pauw en vertelde het vol enthousiasme die avond aan mijn vriendin. Tot mijn verbazing en teleurstelling was zij er helemaal niet blij mee. Dit was niet de bedoeling en ik had het op zijn minst moeten overleggen. Dat laatste had ze wel gelijk in aangezien ik het van ons gezamenlijke geld had gekocht. Het duurde daarna dan ook ruim twee maanden voordat de volgende aandelen er kwamen. Het waren er wel meteen 3 die ik kocht om de verdeling ‘50% VS / 50% rest van de wereld’ recht te trekken.

Sinds die tijd is het hek van de dam en kopen we maandelijks nieuwe aandelen. In de ‘FIREfriends’ slackgroep heb ik het wel eens genoemd. Wij kopen één aandeel VWRL per maand á €75. Vorig jaar maart kon dit voor het laatst en werd er weleens gegrapt dat ik geen aandeel kon kopen. Wees niet getreurd slack vriendjes. Onverminderd en ongestoord koop ik elke maand nog één aandeel VWRL, maar deze maand tegen een koers van €85,49. Ja, dit was voor de dip welke is veroorzaakt door het Coronavirus.

In de voorbije duizend dagen heb ik nog altijd de door ons gekochte aandelen in VXUS en VTI aangehouden. Deze aandelen zijn respectievelijk van een schamele $49.98 en $121.13 gegroeid naar $54.59 en $164.99. Zo kan je mooi concluderen dat de Amerikaanse markt het beduidend beter gedaan heeft dan de rest van de wereld. Helaas zijn de VXUS en VTI aandelen sinds 2018 niet meer te koop en zijn wij begonnen met het aankopen van het VWRL aandeel á €68,20 per stuk. Tegenwoordig worden deze voor een slordige €84.11 verhandeld.

In deze 1000 dagen dat wij een belegt vermogen hebben, hebben wij een rendement van 13.5% weten te behalen. Lang niet gek niet en tegenwoordig is vriendin lief ook redelijk om en blijven we maandelijks inleggen.

Denk je nou, dat wil ik ook! Groot gelijk heb je. Je kan beter vandaag beginnen dan morgen want “Time in the market is better than timing the market“. Dus ondanks dat de beurs nu hoger dan ooit staat (we vergeten de dip van vandaag even) is het verstandig om te beginnen.

Wij beleggen via een onilne broker genaamd DeGiro. Ik kan je dit van harte aanbevelen. Als je nou op onderstaande banner drukt, dan kan je je registreren. Doe je dat via deze banner, dan support je deze website ook nog een beetje en krijg jij €1000 transactietegoed cadeau. Win-Win dus. De actie van €1000 transactietegoed is helaas verlopen, maar je kan nog steeds een account openen bij DeGiro via onderstaande banner om deze site te ondersteunen.

728x90

Oja, houd aub wel in de gaten dat ik geen financieel expert ben en niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor eventuele verliezen welke geboekt worden. Het blijft namelijk gelden dat het resultaat uit het verleden geen garantie voor de toekomst betekend.

Tagged , , , , , ,

4 thoughts on “Wij beleggen alweer 1000 dagen

    1. Helemaal waar. Hoewel ik mijn ouders net geadviseerd heb niet te gaan beleggen aangezien ze toch al FO zijn. Via het pensioen hebben ze overigens wel belegd vermogen uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.