Weer overstappen van energieaanbieder

Overstappen

Begin van het jaar zijn wij overgestapt naar een andere energie aanbieder. Ik schreef daar hier, hier en hier al eerder over. De overstap hebben wij toen via gaslicht.com geregeld. Bij deze overstap is alles vlekkeloos verlopen. We hebben er eigenlijk niets van gemerkt, behalve dat we inderdaad een welkomstpremie ontvingen. Ondanks dat ons contract begin februari gestart is kreeg ik een paar weken terug alweer een mailtje van gaslicht.com met daarin de mededeling dat het weer tijd is om over te stappen. Ruim op tijd vind ik, maar helemaal prima. Hebben we mooi de tijd om ons te oriënteren.

Berekening

In de tussentijd heb ik al een voorbeeldberekening gemaakt op de website. Op dit moment is Energiedirect voor ons de goedkoopste aanbieder. Ondanks dat zij ‘slechts’ een welkomstpremie van €150 geven. De eerstvolgende in de rij is Powerpeers. Het verschil zit hem voornamelijk in de terugleververgoeding. Die is bij Powerpeers veel hoger, echter betalen wij bij Energiedirect weer een veel lager vasttarief voor zowel gas als elektra. Wat ik een nadeel vind bij Powerpeers is dat je verplicht bent om een slimme meter te hebben. Nu hebben wij die wel, maar ik vind het eigenlijk helemaal niet nodig dat de leverancier die elk moment van de dag uit gaat lezen. Momenteel heb ik dat ook geblokkeerd staan.

Wij zullen per februari dus de overstap maken naar Energiedirect.

Energiedirect

Op jaarbasis gaan wij €331,74 betalen, tenminste, als de door mij ingevulde gegevens kloppen. Het ligt natuurlijk aan hoeveel wij zullen opwekken en hoeveel we gaan verbruiken. Het zal echter wel dicht bij dit bedrag in de buurt liggen. Per maand dus nog geen €30. Ik ben benieuwd wat Energiedirect ons als maandtarief gaat geven.

Aanbieding

Onze huidige aanbieder Qurrent had vorige week ook gebeld voor een aanbod. Aan de telefoon had ik aangegeven dat ik eerst wilde checken bij gaslicht.com wat daar mogelijk was. Ik zou deze week teruggebeld worden op maandag. Helaas is dat niet gebeurd. Het aanbod wat ze mij per telefoon konden geven was overigens niet heel erg goed volgens mij. Ik kon de huidige tarieven blijven gebruiken en zou €100 korting krijgen. Dat weegt helaas niet op tegen het aanbod van Energiedirect.

Stap jij ook jaarlijks over en ben jij tevreden met je maandbedrag?

Tagged , , ,

9 thoughts on “Weer overstappen van energieaanbieder

 1. Als je via ons (of een andere opwekker) aanmeldt bij Powerpeers krijg je tot €240 korting geloof ik. Heb je dat meegerekend?
  Verder maakt het ons niet heel veel uit hoor. De ‘kick-back’ die wij krijgen is bij zoveel aanmelders een wasbeurt voor de panelen. Dat doen wel zelf wel. 😉

  1. Hey Joost. Daar had ik geen weet van. Dat is toch alweer €90 gratis geld ten opzichte van gaslicht.com. Misschien dat de tarieven anders zijn, dat weet ik niet eigenlijk. Ik zal er eens naar kijken. Ik heb toch 14 dagen bedenktermijn.

 2. Wat ook de moeite kan zijn, is zelf een energieleverancier te bellen waar je ooit eerder bij zat, en dan te vragen wat de maximale welkomstpremie is die ze kunnen bieden als je weer terug komt.

  Via pricewise en gaslicht was dat €130 voor Nuon, maar met een telefoontje van 5 minuten kon ik €250 korting krijgen tegen dezelfde levertarieven. Leveranciers betalen anders uiteraard een commissie aan vergelijkingssites, die beter in jouw zak kan verdwijnen!

  1. Hmm, daar heb ik ook niet aan gedacht. Dat kan ik ook altijd nog eens proberen. Hoewel mijn vorige leverancier Nuon was en daarvoor was het Essent. Dat zijn normaliter nou niet echt de voordeligste partijen.

 3. Ik ben dinsdag ingegaan op een deal van Qurrent met de korting. Ik had al gelezen dat Greenchoice Qurrent had overgenomen en nu is Qurrent uit de vergelijkingslijstjes weggezakt omdat er (tijdelijk?) geen overstap bonussen meer gegeven worden. Tenminste niet voor de 1 jaars contracten, wel op een 3 jarig contract wat je eigenlijk niet wil in de huidige markt.

  1. Ah, vandaar dat ze laag stonden. En een 3 jaar contract lijkt mij ook niet raadzaam. Nu schijnt het wel zo te zijn dat aardgas komend jaar wel duurder wordt en waarschijnlijk de komende jaren ook. Alles met de reden dat er (bijna) niets meer uit Groningen komt.

 4. Ik ben 1 november weer overgestapt, deze keer naar Powerpeers met 150 euro bonus.
  De vorige leverancier wilde eerst geen korting geven, maar een week voor het contract afliep belde ze met 250 euro bonus, helaas kon ik Powerpeers toen niet meer opzeggen.

 5. Ik snap het niet helemaal met het overstappen.. Misschien kan iemand me helpen?

  Ik zit nu bij Eneco en betaal gemiddeld 20 euro per maand voor een verbruik van ongeveer 1700 kWh per jaar (1000 laag en 750 hoog tarief).

  Zou ik nog goedkoper uit kunnen zijn?

  1. Als ik bij gaslicht.com de verbruiksgegevens invul, dan zie ik dat de goedkoopste aanbieder vanaf ongeveer €250 aanbied. Dat is dan wel voor mijn eigen adres. Ik weet niet hoe dit voor andere adressen uitpakt. Het lijkt erop dat je met 20 euro per maand al erg goed zit dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.