Weekendje weg met vrienden

Wellicht gaat het een traditie worden. Een jaarlijks terugkerende traditie wel te verstaan. Het was iedereen namelijk goed bevallen. We zijn namelijk met 3 stellen een weekendje weg geweest naar een Center Parcs park. Normaal gesproken houd ik er niet zo van, maar zo met zijn zessen + onze dreumes was het wel heel leuk. En daarnaast is het ook erg praktisch. Alles is bij de hand op zo’n park wat natuurlijk het hele concept ook is. We zaten met zijn allen in een VIP huisje wat zoveel betekend dat de bedden opgemaakt zijn en er een handdoeken pakket klaar ligt voor elke gast. Daarnaast is het een net wat ruimer huisje met voldoende badkamers en is de keuken net wat luxer uitgevoerd.

Dat je in een VIP huisje zit merk je verder nog aan het feit dat er tussen 07:00 – 09:00 uur een tas met verse broodjes aan de deur gehangen wordt. Vroeger ben ik met mijn ouders regelmatig op zo’n dergelijk park geweest, maar zo’n luxe als dit keer had ik toen nooit ervaren. Wellicht dat de VIP huisjes toen nog niet bestonden of misschien dat mijn ouders het te duur vonden, dat weet ik eigenlijk niet. Nu buiten de vakanties om was zo’n huisje prima te betalen met 3 stellen. We betaalden namelijk €200 per stel. Dat hadden we een paar maanden geleden al betaald.

Nu voor het weekend zouden er uiteraard ook boodschappen gedaan moeten worden. Al snel kwam de vraag hoe we dat qua kosten dan gingen doen. Een vriend van mij kwam met het idee om een lijstje aan te maken op de app WieBetaaltWat. Ik kende het nog niet, maar wat een fijne app is dat zeg. Het komt er op neer dat iedere deelnemer hier de gemaakte kosten in kan zetten en wie er dan moeten opdraaien voor de kosten. Zo zette een ieder zijn gemaakte kosten in de app en aan het einde van het weekend kon alles verrekend worden.

Zo heb je achteraf allemaal hetzelfde bedrag betaald, of in elk geval het bedrag wat je moet betalen. Dan levert het dus geen scheve gezichten op. En dat is dan weer positief om het weekend een jaarlijks terugkerend iets te laten worden.

Hoe pak jij dat met vrienden/familie op als er een gezamenlijke rekening betaald moet worden?

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.