Wat kosten billendoekjes nou eigenlijk

Vroeger, toen ik nog geen kind had terwijl collega’s en familieleden al wel kinderen hadden, werd ik vaak ‘bang’ gemaakt met de kosten van een baby. Je herkent het vast wel. Jonge ouders klagen er graag over. De kinderkamer was zo duur, en dan die kekke wandelwagen nog. Die was zo duur als onze laatste vakantie. Maar ook elke keer die luiers weer. En die billendoekjes? Die vliegen je om de oren zoveel als je er nodig hebt.

Tegenwoordig heb ik zelf een kind. Eentje die sinds een week langer uit de buik van d’r moeder is dan dat ze in de buik gezeten heeft. Inmiddels kunnen we best iets zeggen over de kosten van een kind. Uiteraard kan je het zo duur maken als dat je zelf wilt en tot op zekere hoogte hebben wij het ook best duur gemaakt. Zo hebben wij een volledig nieuwe kinderkamer uitgezocht bij één van die (verschrikkelijke) babywinkels. Daarbij hoorde uiteraard ook een veel te dure kinderwagen van een veel te duur merk. Met beide aankopen zijn we overigens elke dag nog heel erg blij. Het weer laat het momenteel niet echt toe, maar wandelen doen we erg graag met de wandelwagen met daarin B.

Dit zijn dus grote uitgaven die maar één keer nodig zijn. Ongeacht hoeveel kinderen je krijgt eigenlijk. Daarbij ga ik er gemakshalve even vanuit dat ze er één voor één gebruik van kunnen maken. Verder hadden wij natuurlijk een hele mooie Stokke stoel gekocht. De bijpassende accessoires konden we van mijn zus lenen.

Luiers & billendoekjes

Maar dan nog eens over die luiers en billendoekjes. Dat vinden wij dus echt helemaal niet duur. Gemiddeld verbruiken wij zo’n 5 luiers op een dag. Wij betalen per luier net iets meer dan 15 cent per stuk. Dit zijn dan wel geen A-merk luiers, maar voor ons wel de fijnste luiers die wij kennen, namelijk die van de Kruidvat. Toevallig vinden heel veel andere ouders die ook heel erg fijn. Wij kopen deze eens per maand groot in. Dat zijn twee pakken á 86 stuks voor €26. Tot op heden zijn wij dus ongeveer €234 aan luiers kwijt.

Hoe zit het dan met die billendoekjes? Die hebben wij nog maar 1x gekocht. Voor dat B geboren was hebben wij een mega voorraad ingeslagen. Gewoon omdat het kan en omdat er een goede deal was. Namelijk 30 pakjes van totaal bij elkaar €25,86. Nu na iets meer dan 9 maanden zijn deze doekjes bijna op. Dus ik was weer aan het online winkelen geslagen voor een nieuwe voorraad.

Huggies billendoekjes

Het blijft opletten als consument. Net als de vorige keer heb ik een nieuwe voorraad gekocht bij drogisterij.net. Maar als je niet op let, dan betaal je ook bij hen teveel. Ze bieden namelijk twee keer de identieke doekjes aan in een andere verpakking. De ene verpakking telt 56 doekjes en kost €1.00 terwijl de andere verpakking 72 doekjes telt en €0.88 kost. Meer doekjes voor minder geld dus.

Ik heb nu 35 pakjes van 72 gekocht. Volgens mij gaan er 10 in één doos, maar als ik er 30 zou kopen dan kost dat ongeveer net zoveel als 35 pakjes. Vanaf €30 verzenden ze namelijk gratis terwijl bij bestelling van onder de €30 nog €3.99 aan verzendkosten gerekend wordt. Dat zijn dus weer ruim 4 pakjes gratis. En op gaan ze heus wel. En of je ze zo lang kan bewaren? Bij de vorige batch is dat prima gegaan. De laatste doekjes zijn nog exact even goed als de eerste doekjes.

Conclusie

Wij betalen per jaar ongeveer €343 aan billendoekjes en luiers voor één baby. Ik vind dat belachelijk weinig eigenlijk, maar dat komt wellicht doordat ik vroeger dacht dat het echt heel duur was omdat iedereen mij dat vertelde.

Tagged , ,

6 thoughts on “Wat kosten billendoekjes nou eigenlijk

  1. Voor onze zoon wonnen we een jaar gratis luiers en daar zat ook een pakje of wat billen doekjes bij. Onze zoon kon er niet tegen dus haalde ik natusan doekjes. Wel wat duurder en webwinkels waren 20 jaar geleden nog niet zo scherp. Onze zoon was ook nog eens razendsnel zindelijk

    1. Ik weet niet wat ze daar hebben natuurlijk, maar de doekjes die wij hebben zijn goed getest door de consumentenbond. Geen parfum en andere gekke stofjes en nog eens goedkoop ook. Eén van de weinige bestandsdelen is water.

  2. Hé wat fijn dat je er ook zo in staat. Al dat geroep om me heen. Je bent er dan toch zelf bij denk ik? Hier gebruiken we niet eens zoveel billen doekjes. Bij mijn gastouder gebruikt ze ze geloof ik overal voor.. Hier mag ik zo’n beetje iedere week een nieuw pakje meegeven. Zelf doe ik er vele malen langer mee.. Ik hoor veel dat mensen er alles mee schoonmaken, tafels, kinderstoelen, aanrechten? Handjes en gezichtjes worden hier gewoon met washandjes gewassen, ook hiervoor geen snoetenpoetsers. Ik heb het vorige jaren ook uitgerekend. Viel me inderdaad alles mee!

    1. Wij verbruiken ook weinig doekjes. En inderdaad hoofdzakelijk voor de billetjes. De keuken poetsen we wel met doekjes die daar voor bestemd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.