Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaagIedereen die kinderen heeft zal het met mij eens zijn. Soms komt het er gewoon niet van om een goede maaltijd op tafel te zetten. Zo zaten wij vandaag met dat ‘probleem’.

Normaal gesproken doen wij in het weekend boodschappen voor de hele week. Afgelopen weekend hebben we daar niet helemaal goed over nagedacht en zijn we echt van alles vergeten. Zo kwam het er vanavond op neer dat we eigenlijk al geen volledige maaltijd konden koken. En dat net op de avond dat we beiden laat thuis zijn van het werk. Ik was met het OV terwijl V laat begonnen was, dus ook langer door moest. Echt tijd om nog eens even boodschappen te gaan doen was er niet. Het was namelijk tegen 18:15 toen we thuis kwamen zonder boodschappen doen. Ons avondritueel met onze dochter ziet er normaal gesproken zo uit dat we voor de avondfles nog even spelen en knuffelen en dan uiterlijk 7 uur de fles geven zodat ze half 8 naar bed kan.

Om na die tijd nog te gaan koken en eten zagen we niet zo zitten. Dan maar iets afhalen uit het werk? Ondanks dat de plaats/stad waar we wonen niet in de randstad ligt, is er genoeg gelegenheid om voedsel af te halen of thuis te laten bezorgen. Na een klein overlegje op WhatsApp hadden we een restaurantje bedacht waar we wat konden bestellen. Nadat ik de website bekeken had kwam ik daar echter snel op terug. Een hoofdgerecht kost daar namelijk minimaal €11,99. Dat maal twee zag ik niet zo zitten voor een simpele maaltijd omdat we zelf geen/te weinig tijd hadden.

Thuis nog maar eens de kast en koelkast doorgespit, maar er was niet echt iets waar we een complete maaltijd mee konden maken. Misschien dat de vriezer nog wat in zich had? En jawel hoor! Twee heerlijke pizza’s lagen daar op ons te wachten. Dat kwam goed uit zeg.

Achteraf

Toen we het avondritueel afgerond hadden en zelf gegeten hadden ging ik de pizzadozen in de container doen. En waar loop ik bijna tegenaan? Ja hoor zeg ik tegen V, dit hadden we ook kunnen eten… Gisteravond hadden we boerenkool gegeten waar nog voldoende van over was. Dit hadden we zo lang even buiten neergezet. Natuurlijk helemaal vergeten. Het kan soms zo makkelijk zijn.

Wat doe jij als je in een dergelijke situatie zit? Toch maar thuisbezorgd.nl?

Tagged , , , ,

13 thoughts on “Wat eten we vandaag?

 1. hahaha grappig van die boerenkool. :-)))
  vaak ik wat je in huis hebt toch lekkerder dan afhaal meuk. (categorie spijt achteraf).
  n.b. wat ik trouwens ook erg grappig vind, is dat ik een tijd geleden op een restaurant een sticker zag zitten: _thuisbezorgd afhaalpunt_(?!?).

 2. Oh..op dit soort dagen bakken wij al gauw even een paar eitjes op een boterham met kaas (en evt wat rauwkost).
  Zitten nu in een verbouwing en as verhuizing dus iets minder tijd om te koken.

 3. Vind afhalen erg duur en veel tijd kosten en lastig want man wil dan iets anders bestellen dan ik haha. Heel soms als t echt moet.. Bij tijdgebrek of soms als bewuste keus friet afhalen of Mac met de Kids oid maar niet vaak. Dat is dan bijv na een dag pretpark met dus geen energie meer om te koken. Niets in huis komt niet vaak voor. Denk dat we nog wel 1 of 2 weken te eten hebbem als de supermarkten opeens dicht zouden zijn..

  1. Ik vind het ook veel te duur eigenlijk. Wij kunnen er wel uitkomen met een maaltijd van dezelfde aanbieder, maar gewoon te duur 🙂 Na een dag pretpark of ander uitje hoort zoiets eigenlijk ook gewoon misschien wel.
   Qua eten in huis kunnen we opzich ook nog wel vooruit, maar echt een geweldige maaltijd wordt het dan niet :).

   1. hier meer dan zat in huis voor echt wel 1 a 2 weken eten, niet alle dagen met groente misschien :p (alhoewel, potjes zat..) hou gewoon van voorraad, omdat ik niet ala minute naar de supermarkt wil/kan.
    ach ja soms gaat t niet altijd zoals je wil en zal je t moeten doen met hoe t wel kan 😉 niet altijd heel streng voor jezelf zijn als t niet nodig is..

    1. Wel makkelijk al die potjes. Wij proberen echter altijd vers te eten en zou dan eerder kiezen voor vriesgroenten. Daarnaast realiseren wij ons ook steeds beter dat even een mindere dag qua eten doordeweeks ook moet kunnen. Eens een keer een (diepvries)pizza moet geen probleem zijn.

     1. hier combi van diepvries/vers en pot.. vind sperziebonen uit pot leker makkelijk.. ik ben de enige die er veel van eet de kids hun verplichte hapjes.. dus niet zo veel.. met ene potje heb ik in anderhalve minuut de juiste hoeveelheid… broccoli vind ik weer ideaal uit de diepvries. geen gedoe met op welke dag ik t eet (boodschappen bestel ik op maandag.. man haalt ze af.. ) geen last van bruine plekjes en gooi geen halve stronk weg.. ideaal.. (ja de stronk kan je eten, maar manlief vind dat echt niet lekker door zn eten) winterpenen weer lekker vers juist. verschilt gewoon per soort groente en kan zo makkelijk afwisselen /plannen voor drukke of rustige dagen.. ideaal 🙂

 4. Mijn reactie weg:)?
  Ik schreef dus dat wij op dergelijke momenten kiezen voor iets simpels uitsmijtertjes met wat rauwkost. Zijn nu druk aan t verbouwen en as verhuizing dus tja..

  1. Haha. Ik had hem niet verwijderd, maar nog niet toegelaten. De eerste reactie op mijn blog moet toegelaten worden, daarna mag je net zoveel reageren als dat je leuk vind. 🙂

 5. Hier is dit minder herkenbaar. De drukte wel, maar wat gezond eten betreft, grijpen we niet snel mis. Niet omdat wij zulke wonderen zijn met boodschappen halen (dat herken ik namelijk wel heel sterk: denken dat je weer een week vooruit kunt, en vervolgens drie keer terug moet naar de winkel), maar met dank aan mijn hobby: moestuinieren. Daardoor ligt er eigenlijk altijd wel iets in de vriezer op op de plank wat gezond is, en snel op te warmen is doordat het al eerder gesneden en voorgekookt is.

  1. Oh, wat heerlijk lijkt mij dat een moestuin. Nu kom ik met het excuus dat wij daar geen tijd voor hebben wat deels natuurlijk onzin is, maar bij huis kunnen we het niet wat het al lastiger maakt. Wel top dat het bij jullie goed uitpakt en je altijd wel iets vers ‘klaar’ hebt liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.