Wat een water

De laatste dagen is het nogal guur buiten. De temperaturen zijn nog niet wat ik fijn vind en van de wind die de laatste dagen waait geniet ik ook niet echt. De wind heeft bij ons gelukkig geen schade aangericht in tegenstelling tot bij veel anderen. Volgens de verzekeraars is er zo’n €150.000.000 aan schade ontstaan door de storm Ciara. Door eerdere regenval in het stroomgebied van de Rijn staan veel van de landelijke rivieren ook al lekker hoog wat zo hier en daar wat problemen oplevert. Gelukkig valt de schade daarbij erg mee.

Naast al dat water wat buiten valt en stroomt, vloeit er bij ons ook het nodige water door de leidingen. En vandaag was het de dag dat Vitens wel eens wilde weten hoeveel dat dan precies is. Toen de mail binnenkwam met het verzoek om de meterstand door te geven heb ik dat meteen maar gedaan. Waarom laten liggen als het ook meteen kan. Wij hadden in het afgelopen jaar een verbruik van 106m³ was de uitkomst toen ik de meterstand had ingevuld. Welgeteld 3m³ minder dan het jaar ervoor.

Gemiddeld waterverbruik

Voor een gemiddeld gezin van 3 personen bedraagt het jaarverbruik 136m³ volgens het NIBUD. Wij zitten daar dus ruimschoots onder. En dat terwijl we eigenlijk helemaal niet bewust zuinig omgaan met water in mijn beleving. Ik zou bijvoorbeeld best wat minder lang kunnen douchen. Met die 106m³ heb ik ook regelmatig de auto gewassen en onze dochter zit toch regelmatig in bad. We zijn dus erg blij met de uitkomst en kunnen ongestoord ongegeneerd door gaan met ons waterverbruik.

Hoeveel water verbruik jij op jaarbasis? Is dat ook minder dan gemiddeld?

Tagged , , ,

3 thoughts on “Wat een water

  1. Wij verbruiken meestal tussen de 50-60 kuub water per jaar. Zijn net 2 volwassenen en 2 kinderen. Erg laag dus maar we zijn wel zuinig met water en gaan tegelijk in bad. Of douchen kort. Kinderen douchen 2x per week op de sportclub.

  2. Wij, twee volwassenen, verbruikten in 2019 29 m³ water. Dat is ook voor ons weinig. Ik weet niet wat we anders deden dan voordien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.