Waarom wij €100 kregen

Sinds dat V weer moest gaan werken afgelopen oktober, zouden mijn ouders 1 dag in de week op gaan passen. Dat liep helaas allemaal anders doordat B elke keer uitgeput was aan het einde van de dag. Dit had er alles mee te maken doordat ze bij elkaar op zo’n dag wel 1,5 uur in de auto zat. Wij hebben er voor gekozen om B niet meer naar mijn ouders te brengen.

In eerste instantie waren we met mijn ouders overeengekomen dat ze dan bij ons in huis zouden komen oppassen. We zouden dit testen tot het einde van afgelopen jaar. Dit is wel geteld twee keer gebeurd. Mijn ouders vonden dit toch te veel gedoe en wilden hier in het nieuwe jaar niet mee verder gaan.

Jammer

Dat vonden wij uiteraard erg jammer, maar het is een goede keuze van hen. Ze moeten vooral oppassen als zij het zien zitten. Ze doen het in de eerste plaats voor zich zelf en niet voor ons. Dat hebben wij ook altijd zo uitgelegd aan hen. Gelukkig begrepen ze de situatie erg goed en sinds die tijd komen ze vaker bij ons over de vloer.

Nu B nog zo jong is, is het voor ons gewoon lastig om de afstand af te leggen naar mijn ouders. Het is ook weer niet zo ver rijden. Buiten de spits om ongeveer 35 minuten, maar wij stellen de R’s (Rust, Regelmaat en Reinheid) gewoon boven een bezoek aan Opa en Oma. Dat reinheid gaat het hier dan overigens even niet om 🙂

Omdat we niet oppassen

Afgelopen weekend waren mijn ouders weer bij ons op visite. Ze kwamen bij ons eten. Er stond een stuk vlees van de BBQ op het menu. Toen ze binnen kwamen lag het vlees al een tijdje op het rooster en het moest nog wel even. Voldoende tijd dus om nog even gezellig te kletsen.

Hoe we er zo over aan de praat kwamen weet ik niet, maar we hadden het over cadeautjes en mijn moeder gaf daar een mooie draai aan. Ze wilde dat wij onze ogen dicht zouden doen en onze handen voor ons open moesten houden.

Toen we dat beiden deden kregen we ineens elk €50 in onze handen geworpen. “Waarom dat nou dan”, was onze reactie. Omdat we niet oppassen op B en we wel op haar neefje passen en die ook vaak bij ons mee-eet.

Voor hen was dat dus reden genoeg om ons financieel te ondersteunen. Voor ons was dat natuurlijk compleet overbodig, maar goed. Ze stonden erop dat we het aan zouden nemen.

We hebben het niet nodig

Gelukkig zitten we niet om het geld verlegen dus kwam V al snel met het idee om het op de rekening van B te zetten. Vanavond ben ik naar de pinautomaat gelopen om het geld te storten. Exact 6 maanden geleden was de laatste keer dat ik een pinautomaat aanraakte. Toen ging ik ook al geld storten.

B heeft in haar korte leven al ruim €100 gemiddeld per maand gespaard. Stel ze blijft dat volhouden tot haar 20ste levensjaar, dan heeft ze een potje van dik €40.000 bij elkaar gespaard als we van 5% rendement uit gaan.

Wat had jij met het geld gedaan in dit geval?

Tagged , , , ,

4 thoughts on “Waarom wij €100 kregen

  1. zo krijgen we elk jaar van mn schoonouders geld met kerst.. totaal niet nodig, uiteraard wel heel lief. gaat hier gewoon op de grote hoop, we sparen al veel, doen leuke dingen, zie t nut er niet van in om er een specifiek doel voor te zoeken, dat is altijd wel te vinden als je gaat zoeken bij de leuke dingen :p we zijn toevallig in januari een weekend weggeweest, je kan doen alsof we dat specifiek van dat geld betaald hebben :p maakt uiteindelijk niet uit 😉

    1. Dat is natuurlijk al een heel verschil als het op de grote hoop verdwijnt dan bijvoorbeeld specifiek voor de boodschappen omdat je het echt nodig zou hebben. Uiteindelijk maakt het inderdaad niet uit welk geld je waarvoor gebruikt. Hoewel het soms wel leuk is om te kunnen zeggen dat je er iets van hebt kunnen kopen of hebt kunnen doen.

  2. Van mijn ouders krijgen we regelmatig wat geld. Niet nodig, maar ze geven het liever met een warme hand.
    Mijn ouders hebben altijd een dag per week op onze twee kinderen gepast en ze zijn heel close met beiden. Nu groot gaan ze elk een dag per week naar opa en oma toe uit school (Mbo en Vo). Ze blijven dan eten en worden thuis gebracht. Die band is onbetaalbaar.

    1. Dat met een warme hand geven is inderdaad heel erg fijn dat dat kan. En ik zou ook graag willen dat mijn kind of later wellicht kinderen ook zo’n band met hun opa’s en oma’s hebben. Wat voor mijn ouders niet echt werk hierbij is dat ze toch best een stukje verderop wonen. Je gaat dan toch minder makkelijk even langs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.