Vraag van vandaag!

Vraag van de dag INGStel dat u evenveel kunt blijven kopen. Welke combinatie heeft dan uw voorkeur?

Toen ik vanavond wilde gaan inloggen bij de ING om onze maandelijkse persoonlijke financiën bij te werken, kwam ik deze vraag op hun website tegen.

Wat zou jij willen? Zou je meer willen gaan verdienen zodat je duurdere boodschappen zou kunnen kopen? Of toch één van de andere opties? Ik zou het voor mezelf wel weten. Ik zou absoluut voor de eerste optie gaan. Dan heb ik dat extra inkomen tenminste al te pakken. Of dat we dan de duurdere boodschappen op de lange termijn ook blijven kopen verwacht ik van niet. Vraag van vandaag ING 2

De meeste mensen kiezen echter voor een even hoog inkomen met de even dure boodschappen. Het is uiteindelijk natuurlijk ook een vraag waar je helemaal niets mee kan. Ik vond de vraag echter wel grappig en wilde deze toch even delen met jullie.

Waar zou jij zelf voor gaan?

Tagged , ,

14 thoughts on “Vraag van vandaag!

  1. Het is ook een beetje out-of-the-box denken natuurlijk, maar niemand heeft het verder ingekaderd, dus dan mag je zelf kiezen 🙂

   1. Meer is zeker niet beter, maar wat Van her naar HOT ook aangaf vind ik het kunnen kiezen voor meer biologische producten, wat vaak duurder is, ook wel een goede optie. Maar zoals jij het bekijkt is ook weer wat voor te zeggen 🙂

 1. Hm, met jouw redenering zou ik ook voor de eerste gaan. En eigenlijk zonder ook want ik wil ook wel meer geld uitgeven aan bijv. kwalitatief goed, biologisch vlees en dat gaat met dat hogere inkomen makkelijker.

    1. Exact, en voor dat ik het fenomeen FIRE kende werkte ik dat al tegen. Mijn laatste loonsverhogingen heb ik ingesteld als automatische overboeking naar de spaarrekening. Elke maand weer, daardoor groeit die spaarrekening, welke ik als buffer aanhoud, gestaag door.

     1. Is dat echt lifestyle inflation of is het een kwestie van… lifestyle leveling (?). Dat verzin ik nu even, maar mijn huidige lifestyle ligt wat dat betreft eigenlijk onder mijn ideaal. Meer uitgeven zou dan niet zozeer inflatie alswel op niveau komen zijn. O.i.d.

 2. rare vraag.. want je hebt meer uitgaven dan alleen boodschappen.. ik heb ook helemaal geen behoefte aan duurder boodschappen doen, want dan zou ik dat nu al doen.. maffe vraag idd..
  ik hou t maar op evendure boodschappen en evenveel inkomen (aangezien dat nu toch al langzaam meer wordt.. elk jaar tarief omhoog, man af en toe een loonsverhoging.. )

 3. De crux zit hem natuurlijk in de vraagstelling: stel dat u evenveel KUNT blijven kopen… Ook al worden de boodschappen goedkoper/duurder (afhankelijk van de optie die je kiest), de vraag is of je boodschappenpatroon gelijk blijft als je inkomen daalt/stijgt. Bovendien wordt het pas interessant als je weet hoe eea zich met elkaar verhoudt…, kortom: leuk van ING om zo’n poll te plaatsen, hopelijk brengt het hier en daar een goed gesprek op gang, maar een antwoord op deze vraag geven wordt voor mij zo wel erg lastig ;).

  1. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de achterliggende gedachte van de bedenker van de vraag. Misschien leuk om achter zien te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.