Veranderingen in huize NietTot71

KinderdagverbljifVandaag is er een grote verandering in huize NietTot71. Het is de dag dat het verlof van V er op zit. Ze moet weer gaan werken nadat ze bijna 5 maanden thuis geweest is. In die 5 maanden tijd heeft ze in eerste instantie de laatste loodjes van de zwangerschap voltooid en daarna een herstelperiode gehad. Het herstel ging zo goed dat na 4 weken al weer over sporten gesproken werd en na 5 weken de drang om te sporten al zo moeilijk te verkroppen was dat na 6 weken, vanaf het moment dat het mocht, meteen de hardloopschoenen weer aan gingen. Inmiddels zit ze ongeveer weer op het oude niveau qua conditie. Petje af voor haar dus.

Daarnaast is het huis nog nooit zo opgeruimd geweest en is ze nog nooit zo voorbereid geweest om weer aan de bak te gaan. Tevens heeft onze dochter een hele goede start gehad en hebben wij welgeteld 2 weken ‘last’ gehad van gebroken nachten. Na die tijd is het s’nachts heerlijk rustig bij ons in huis. Dit hebben we mijns inziens grotendeels te danken aan de regelmaat welke V erin gebracht heeft. Hopelijk wordt dit vanaf nu niet verstoord met de ‘nieuwe’ dagen.

Nieuw begin

Onze dochter, B, heeft al één dagdeel geoefend bij het kinderdagverblijf en dat ging gelukkig erg goed. vandaag is meteen de vuurdoop en gaat ze de hele dag naar het kinderdagverblijf. De eerste rekening hiervoor is ook al betaald terwijl de kinderopvangtoeslag ook aangevraagd is. Volgens de berekeningen die ik gemaakt heb en ingevuld heb op www.toeslagen.nl krijgen we dit jaar €731 aan toeslag. Geen idee of het klopt, maar dat is voor latere zorg.

V heeft in elk geval weer erg veel zin om te gaan werken, maar weet nu al zeker dat ze B erg zal missen. Ze geeft nu aan dat ze B zo rond 4 uur á half 5 op gaat halen, maar ik denk dat dit nog net iets eerder zal zijn 🙂

Er breekt in elk geval een nieuwe periode aan voor ons. Voor mij betekent dit een drukkere periode dan de afgelopen 4 maanden aangezien ik de afgelopen maanden niets in het huishouden deed. Die verdeling zal weer zijn oude vormen aan nemen. Tevens moeten we eerder opstaan en meer heen en weer rijden naar de opvang voor B. Af en toe zal het vermoeiend zijn, maar voornamelijk alleen maar leuk.

 

Hoe ga jij met veranderingen om?

Tagged , , ,

8 thoughts on “Veranderingen in huize NietTot71

  1. Zonder een klein stukje van de sluier op te lichten kan ik alvast laten weten dat we wel aan onszelf denken 🙂 Later hierover meer.

  1. Vanochtend ging eigenlijk alles gesmeerd. We waren 1 minuut voor opening bij het KDV en dat ging allemaal super lekker. Verder was de weg naar het werk zoals gewoonlijk, behalve dat ik V weer op haar werk afgezet heb. En zelf was ik netjes op tijd op het werk. Super dus. Hopen dat het altijd zo soepel gaat.

   1. strakke planning en voorbereiding helpen enorm! wat je de dag ervoor al kan klaarleggen, ook doen. ideaal. scheelt smorgens veel tijd, zoeken etc. ik leg kleding voor kids en mezelf klaar en in jullie geval zou ik ook vast een tas voor kdv en jullie werktassen zoveel mogelijk klaarzetten. scheelt enorm idd 🙂

    fijn dat het de eerste dag gelukt is!!

    1. V doet dat inderdaad ook ja. Dat helpt inderdaad heel erg. Vandaag was wederom een drukke ochtend. B moest naar schoonouders gebracht worden wat de andere kant op is ten opzichte van ons werk. Daarna had ik V op het werk afgezet en kon ik door naar mijn eigen werk. Ik was zowaar vroeger dan anders op mijn werk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.