Vastgoed voor investering

Vanavond bij het eten hadden wij de iPad aan staan. We hadden de NPO app opgezet met live NPO1 aan. Dit aangezien we geen tv abonnement meer hebben. Er was één item welke mijn aandacht trok. Belegger verovert de koopwoningmarkt ten koste van starter. Bij EenVandaag gingen ze nog dieper op dit onderwerp in. Het komt er kort gezegd op neer dat de starter hinder ondervindt van investeerders die relatief goedkope woningen opkopen.

Deze woningen zijn voornamelijk appartementen welke nog enigszins te betalen zijn voor de starter. Voor investeerders zijn deze panden echter ook interessant aangezien het niet om extreme bedragen gaat waardoor er meerdere gekocht kunnen worden voor de verhuur. De voordelen die investeerders hierbij vaak hebben ten opzichte van starters is dat ze steeds vaker zonder voorbehoud van financiering kunnen kopen. Voor de verkopende partij is dat uiteraard erg interessant.

Als tweede pluspunt voor investeerders ten opzichte van starters, is dat investeerders het soms niet laten om (ver) boven de vraagprijs te bieden. Zij zijn hiertoe bereid aangezien het vaak om lange termijn investeringen gaat en de woningen verhuurd gaan worden. Hierdoor verschijnt er toch wel geld in het laatje van de investeerder.

Sinds korte tijd loop ik ook met de gedachte rond om als investeerder mezelf op de woningmarkt te begeven. De wens is er om één of meerdere panden te bezitten voor de verhuur. We wonen in een stad waar een schoolcampus aanwezig is. Dit kan potentieel interessant zijn voor het vinden van huurders. Op de website van NIBC Direct had ik al gevonden dat zij ook hypotheken verstrekken voor panden binnen onze gemeente. In de nabije maanden ga ik mezelf hier meer in verdiepen om te onderzoeken of investeren in vastgoed voor ons interessant is.

Wat vindt jij van deze beweging op de huizenmarkt?

Tagged , , ,

12 thoughts on “Vastgoed voor investering

 1. Ik weet even niet meer waar, maar ik las dat vooral bij huizen onder de ton investeerder de starters dwars zitten. Die zijn er bij ons in de regio bijna niet.
  Ik heb er ook wel aan zitten denken, maar het is relatief veel geld waarmee we dan op één paard wedden..

  1. Ik moet mezelf nog veel verder erin verdiepen dan wat ik nu gedaan heb. Ook bijvoorbeeld nog op mogelijk beschikbare panden. Misschien zijn er in mijn regio ook geen goedkope panden te vinden. Zelfs dat is nog onbekend.

 2. Hoi Niet71, investeren in ander vastgoed dan je eigen woning zou ik ook wel willen. Als je het alleen doet dan wordt je waarschijnlijk wel erg kwetsbaar en zit je geld erg vast. Ik zorg voor wat meer risico spreiding en overweeg om tzt via speciale crowdfundings platforms te investeren in onroerend goed.

  1. Hoi Kees. Dankjewel voor je reactie.
   Het is inderdaad nog afwegen of het een verstandige zet zal zijn. Tot op heden beleggen we op de beurs in wijdverspreide ETF’s. Dat geeft inderdaad een betere diversificatie.