Variabele hypotheek

Het loon is weer gestort. Voor mij betekend dat ook dat de maandelijkse aflossing weer gedaan kan worden. Dit doe ik elke maand weer en elke maand is de aflossing hoger door het sneeuwbaleffect. Zo schreef ik in juli nog dat de 12de extra aflossing een grootte zou hebben van € 517,15.-. Inmiddels is de variabele rente weer verlaagd van eerst 1,9% naar 1,75% nu. Een verlaging van de variabele rente kwam voor mij totaal onverwacht toen mijn vader het mij gisteren vertelde. Per 1-10-2017 is de rente al verlaagd dus ik kan er deze maand direct mee gaan rekenen. De aflossing voor de maand oktober komt nu al uit op € 525,73.-.

Zo wordt de sneeuwbal steeds groter en groter en gaat steeds sneller rollen. Weliswaar voor een groot deel aan de renteverlagingen te danken, maar inmiddels betalen we per maand al € 25,73.- minder rente. Geld dat wij nooit meer aan de bank hoeven te betalen en wat ons al 0,8% dichter bij ons FO-doel brengt.

Wat nog bijna mooier is, is dat we nu niet in april 2024 klaar zijn met aflossen, maar al in december 2023. Op de lange termijn besparen we door deze renteverlaging dus ongeveer € 450.- aan rente.

 

Tagged , ,

4 thoughts on “Variabele hypotheek

    1. Dank voor je reactie. Dat kan zeker wel ja. Het is bijna zeker dat de rente vanaf nu alleen maar omhoog kan. Als dat dreigt te gebeuren, dan is het zaak om de rente vast te zetten.

    1. Dat is echt een mooie rente voor 10 jaar vast. Ons grootste gedeelte van de hypotheek heeft helaas een bijna dubbel zo hoge rente en staat nog ruim 7 jaar vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.