Uit eten of zelf koken

Sommige mensen weten nooit wat ze moeten vragen als ze jarig zijn of voor bijvoorbeeld Vaderdag, en sommige mensen, wij bijvoorbeeld, weten nooit wat ze moeten geven aan die mensen. Om met lege handen aan te komen is uiteraard niet leuk en om een onzin cadeau te geven is dan weer zonde van de centen en uiteindelijk ook voor het milieu.

Tegenwoordig bestaan er legio aan doe-cadeaus. Dit zijn cadeaukaarten die de ontvanger honderden zo niet duizenden opties geeft om te doen. Variërend van nachtjes weg tot pretparken en van restaurants tot evenementen. Dit geeft de ontvanger genoeg keuze om iets uit te zoeken wat hij of zij leuk vindt.

Soms is het echter veel leuker om zelf een doe-cadeau op te zetten. Zo is M laatst voor de verjaardag van een vriend samen een dagje naar Amsterdam geweest. Er zijn diverse toeristische attracties bezocht en er is genoten van een heerlijke lunch. Voor de vader van V hadden we ook een doe-cadeau bedacht, we gaven hem een driegangendinerbon. Zelf vinden wij koken beide erg leuk en zeker voor gasten. We vinden het dan leuk om een restaurantwaardig diner voor te schotelen. Wat ons betreft kan dit dan net zo leuk en lekker of misschien wel beter zijn dan in een restaurant. Zeker als je naar een voor jou onbekend restaurant gaat moet je maar afwachten wat je er van vindt en hoe je er behandeld wordt als gast.

Wij hadden er in dit geval voor gekozen om een driegangendiner voor te schotelen bestaande uit een voorafje van een garnalen cocktail. Een hoofdgerecht bestaande uit een groot stuk ossenhaas, welke bij de slager gekocht was, met daarbij gebakken aardappelpartjes, zelfgemaakte pastinaakmouse en een salade van spitskool. Het toetje was gebaseerd op een recept van mindyourfeed.nl. Voor de kosten van bovenstaand diner zou je ook bijna met zijn vieren naar een all you can eat sushi restaurant kunnen gaan.

Als je hier een kleine vergelijking van maakt dan zie je dat het weinig verschil maakt.

Onbeperkt sushi: gemiddeld €27 per persoon en 2 drankjes per persoon.

boodschappen:
Vlees €52
Andere boodschappen bij elkaar ongeveer €20

Volg jij ons al via bloglovin’?

Tagged ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.