Prikjes ontvangen

Zakken met bloed gegeven door donorsVakantietijd

Waar bijna iedereen op vakantie is, of net weer terug is, zijn wij deze zomer niet met vakantie. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat we kersverse ouders zijn. Hierdoor heb ik niet echt veel vrije dagen die ik nog vrij kan inplannen. Verder helpt het ook niet mee dat we net een nieuwe auto gekocht hebben waardoor de buffer een harde klap gekregen heeft.

Nu zal je wel denken: “Wat hebben al die zakken bloed daar mee te maken?” Dat zal ik je vertellen. De bloedbank heeft nooit vakantie. Bloed blijft ten alle tijden nodig en misschien in vakantietijd juist wel meer dan anders, maar dat weet ik niet zeker.

Zo kreeg ik gisteren een brief met de oproep om bloed te komen doneren. Waar je normaal ongeveer elke 3 maanden wordt opgeroepen was het nu nog geen twee maanden geleden dat ik geweest was. Normaal gesproken krijg je een oproepkaart thuis gestuurd, maar nu dus speciaal een brief. In de brief werd vermeld dat een grote groep donateurs op vakantie is en dus niet komt opdagen. Tevens is het zo dat je soms niet mag doneren als je in het buitenland geweest bent. Daarom zoekt de bloedbank mensen die wél thuis zijn. Die ontvangen daarom een extra oproep.

Plicht

Sinds ik bloed doneer zie ik het als een plicht om ook te gaan wanneer ze mij oproepen. Zelf ben ik nog geen 2 jaar donateur, maar het bevalt me erg goed. Nog nooit heb ik er last van gehad dat ik wat bloed kwijt ben en de prik vind ik ook totaal niet erg. Zo zullen wel meer mensen er geen moeite mee hebben denk ik. Daarom raad ik een ieder aan om tenminste 1 keer bloed te gaan geven. Mocht het toch totaal niet bij je passen, dan heb je het in elk geval geprobeerd.

De bloedbank zal je dankbaar zijn. Je kan je via deze link aanmelden.

Tagged , ,

4 thoughts on “Prikjes ontvangen

  1. als t hier in t dorp zou zijn, zou ik t zeker een x willen proberen.. maar ik moet er nogal wat voor regelen als ik t zou willen doen.. zelf een vrije dag.. man moet vrij nemen/thuis werken en de kinderen naar school brengen/halen wat ik normaal altijd doe omdat ik thuis werk.. snap best dat t niet overal kan, maar met maar 1 auto en beide fulltime aan t werk is t vrij lastig (en de drang om perse te doen niet groot genoeg om t daadwerkelijk te doen)

    super dat je t wel doet!

    1. Als het zoveel moeite zou kosten als bij jou, zou ik het ook niet doen inderdaad. Voordeel is dat ik meerdere avonden in de week terecht kan en het 6 kilometer verderop is. Ondanks de geringe afstand ga ik overigens wel met de auto. Je weet namelijk nooit hoe je je voelt na het doneren van een halve liter bloed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.