Passen donaties binnen jouw ‘FIRE’ strategie?

Als het om goede doelen gaat worden wij als Nederlanders als een gul volk beschouwd. Toch is de gulheid wel minder geworden volgens dit bericht. Wel staan we hierbij nog steeds op een 13e plaats van landen die onderzocht zijn door het CAF. Het CBS heeft in december 2015 laten weten dat het gemiddelde huishouden €400 aan goede doelen geeft elk jaar.

Wij zelf komen niet veel verder dan € 5,00 per maand wat we doneren aan het KWF. Aan de deur geven we eigenlijk sowieso nooit geld. Als voornaamste reden hiervoor is dat er sowieso bijna nooit klein geld in huis is. De tweede reden dat we geen geld aan goede doelen aan de deur geven is omdat ze gewoonweg niet aan de deur komen. We wonen in een nieuwe wijk waar nog niemand op gezet is die het collecteren voor zijn rekening neemt.
Verder weerhoudt het doneren ons vanwege ‘schandalen‘ rondom bijvoorbeeld de hartstichting. Er zijn overigens meerdere goede doelen die hoge salarissen toe kennen aan de desbetreffende directeur. Waarom dan toch wel het KWF? We hebben één doel gekozen welke wij toch wel erg belangrijk vinden en zijn bereid hier een klein deel van ons inkomen aan uit te geven.

Wel geven wij beide vrijwillig bloed aan de Sanquin bloedbank. Op deze manier doneren wij toch met enige regelmaat een deel van onze rijkdom. Al is het niet in geld, voor de bloedontvangers is het niet in waarde uit te drukken. Velen helpt het hun leven voort te zetten of weer op de rit te krijgen na bijvoorbeeld een ongeluk. Binnenkort gaat M weer doneren.

Passen donaties in gelden binnen jullie ‘FIRE’ strategie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.