Over niettot71

In oktober 2014 kochten wij samen een huis. M had al een koopwoning met volledige aflossingsvrije hypotheek, zonder tussentijds afgelost te hebben, en V was net afgestudeerd en had nog geen vaste baan. Geen ideale situatie dus, maar wel het huis dat we echt graag wilden!

Het huis van M werd zo snel mogelijk te koop gezet, de vraagprijs was gelijk aan de hypotheekschuld. De makelaar zei dat het binnen 5 maanden verkocht zou zijn. Ons mooie nieuwe huis werd gebouwd en zou medio 2015 klaar zijn, voldoende tijd dus om niet met dubbele lasten te komen zitten. Dachten we…

Helaas liep het in de praktijk net even anders. Het oude huis stond uiteindelijk ruim 18 maanden te koop en er ontstond een restschuld. De hypotheek voor de nieuwe woning bleek ook niet voldoende voor de verbouwing, waardoor er ook nog een persoonlijke lening afgesloten werd. Geen fijn gevoel, en ook niet passend bij onze visie.

Dit alles zette M aan het denken. Wat betekent deze situatie voor de rest van ons leven? Vanaf dat moment besloten we dat het anders moest. De inkomsten en uitgaven werden bijgehouden en er moest een plan gemaakt worden. Per november 2015 is M daarmee begonnen en wordt alles in spreadsheets bijgehouden. Hierdoor werd alles overzichtelijk en konden we beginnen aan de weg naar een hypotheekvrij leven en financiële onafhankelijkheid. Door deze mindset hopen wij niet tot ons 71e jaar te hoeven werken voordat we met pensioen kunnen. Het streven is zo snel mogelijk, maar ons realistisch gestelde doel is werken tot we 55 zijn. Dat betekent dat we nog 23 jaar moeten werken!

In onze verhalen lees je hoe wij omgaan met onze financiën & hoe wij denken toe te werken naar ons grote niettot71-doel. We zoeken constant de balans naar een leuk, gezellig & fijn leven waarin we ons doel niet uit het oog verliezen.