Onze best wel gemiddelde boodschappen

Boodschappen bonIn het verleden heb ik er één keer eerder over geschreven. Onze boodschappen. Normaal gesproken houd ik er niet van, maar soms heb je er ineens toch zin in.

Ondanks dat uit de reactie van de vorige keer naar voren komt dat je bij de Aldi/Lidl/Jumbo veel goedkoper je boodschappen kan halen, doen wij onze boodschappen nog altijd bij de Albert Heijn. Ik heb zo mijn principes zeg maar. V heeft mij wel eens proberen om te praten naar de Lidl, maar ik doe het gewoon niet.

Maar nog steeds kijk ik goed naar aanbiedingen en koop ik wat in de aanbieding is. Het is uiteraard wel wat Noor (Kiwikoorts) vorige keer al zei, je moet je niet laten verleiden tot aankopen die je niet nodig hebt. Dan valt de schade meestal wel mee.

Maar ja, dat beschuit had ik laatst ineens ontdekt en was nu in de aanbieding. Erg lekker dus nog maar een rol. Het is van dat luxe boeren beschuit van Bolletje. En die pistolets waren wel erg goedkoop. Normaal haal ik triangels die €0,55 per stuk zijn. V neemt altijd de speltbol want die is zo lekker. Pesto Hummus eet ze ook graag. In de aanbieding.

Nog meer hummus wat ineens houmous heet. Eten we ook vaker. En BB (Buiten Beentjes) paprika ging op de BBQ afgelopen zondag. Dat kaasbroodje is een guilty pleasure van mij en kan ik niet overslaan. Aardappelen eten we ook sowieso wel dus kwam ook goed uit.

Bananen eten wij, maar B eet die ook erg graag. En dan Paprika. Dit is paprika poeder in plaats van een normale paprika. Dat hadden we nodig. Helaas… Niet in de aanbieding. De Bonduele waren doperwtjes die in het avondeten van B verdwenen zijn.

De oregano was op en had ik nodig. Helaas niet in de bonus, je kan niet alles hebben. Oja, van die Bonne maman jam. Heerlijk. Net als ik hem koop is die volgende week in de aanbieding. Jammer weer. De wok groente kocht ik want die zou in de aanbieding zijn. Maar die is niet zo aangeslagen zie ik nu 🙁

Avocado’s eten wij ook veel, dus dat ze in de aanbieding waren kwam goed uit. De peer? Juist, die verdwijnt in fruithapjes voor B. Want wij doen niet aan Olvarit. En ja. Sperziebonen zijn in de winter ook erg lekker en mijn schoonouders zouden mee-eten. Komt goed uit dus. En wat overgebleven is verwerken we in de avond hap voor B. Weggooien doen we niet. Ja, het snijafval wel hoor, want geen ruimte voor een composthoop.

De bospeen ‘drinkt’ V op in een smoothie samen met de komkommers. Volgens mij heb ik mezelf alleen maar laten verleiden tot een kaasbroodje en is de rest gewoon hetgeen wat ik anders ook gekocht zou hebben.

Niets mis mee dus, maar wel weer dik 26% korting op de boodschappenlijst. Helemaal niet slecht denk ik.

Tagged , , , ,

20 thoughts on “Onze best wel gemiddelde boodschappen

  1. Die wokgroenten moet je wel werk van maken! Kijk sowieso even goed naar die zakken als je ze koopt is mijn tip. Ik tel altijd even hoeveel stukjes van de duurste groente in elke zak zitten. Scheelt soms best wel. En geeft natuurlijk een luxer gevoel als je het opeet.

    1. He bedankt voor de tip. Daar zal ik de volgende keer op letten. Zeker met die Japanse groentemixxen waar sugar snaps in zitten kan het verschil maken.

  2. Bedankt voor je blog. Alweer de AH, valt me wel op dat veel bloggers bij de AH boodschappen doen. Die avocado, is dat er een of een heel mandje? Anders kun je die bij de Lidl zeker goedkoper krijgen.

  3. Netjes die korting, bonuskoning.

    Volgens mij kunnen heel veel consuminderaars nog veel van je leren. Heb je wel eens een wekelijkse rubriek overwogen? Ik denk dat je er heel goed in zal zijn!

    1. Vorig jaar toen ik in Valencia was schrok ik daar van die prijzen van de avocado’s. Niet normaal zeg. Ik vind ze hier soms al duur. En dat terwijl het mediterrane fruit in Valencia gewoon op straat ligt.

  4. Amen, ik ga altijd naar de ah. Van te voren een lijst aan de hand van de bonus app. Soms wel een verleiding in m’n kar, maar die heb je ook bij de budget supermarkt. 😉 De korting is een sport en loopt bij mij ook altijd aardig op! Ook herkenbaar die fruit- en avondhapjes. Zoon B is nu bijna 9 maanden en het wordt allemaal wat grover, dus binnenkort gewoon met de pot mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.