Oktober 2017: Nettowaarde update

Het is weer tijd voor de maandelijks terugkerende rubriek. Onze nettowaarde update. De nettowaarde van oktober 2017 is weer berekend. Gelukkig weer eens een maand zonder vreemde uitgaven. Geen dure vakanties, geen dure kasten gekocht en geen duur onderhoud aan de auto. Hoewel…. Inmiddels alweer 2 weken geleden heeft de auto een onderhoudsbeurt gehad. Het is er echter nog niet van gekomen om de rekening van ruim € 400,- te betalen. Deze kosten zullen dus binnen november vallen.

Doordat we verder geen bijzondere uitgaven gehad hebben is er eindelijk weer eens een savingsrate van meer dan 30%. Om precies te zijn gaat het om 31,54%. Dit ondanks dat V een iets lager inkomen had de afgelopen maand aangezien er nog gemaakte kosten ingehouden werden. Dit gaat om een bedrag van € 121,-. De kosten die gemaakt zijn hadden te maken met een uitje van het werk met meerdere hotelovernachtingen. Uiteraard was dit een vrijwillig, niet werk gerelateerd, uitje dus kunnen de kosten gerekend worden. Waren deze kosten niet gemaakt en werd het normale loon overgemaakt, dan was de savingsrate zelfs 33,43% geweest.

Nettowaarde update 11-2017De genoemde percentages houden nog steeds geen rekening met de aflossing. Dat betekend dat het hier gaat om een bruto percentage. Als de aflossing, van in totaal € 675,44,- wel meegeteld wordt, dan was de savingsrate van afgelopen maand zelfs 48,60%. In absolute cijfers zijn we afgelopen maand € 1.319,04,- rijker geworden. Door de vakantie van afgelopen zomer en de toch wel dure kast die we gekocht hebben liggen we echter achter op de eerder bepaalde trend. De verwachting is echter dat we deze wel weer zullen bijhalen aan het einde van dit jaar. Dan zal de 13de maand van M overgemaakt worden en mogelijk dat V ook nog een kleine bonus krijgt. De rode lijn in de grafiek zal dan wel weer boven de groende lijn komen te liggen verwacht ik.

Met de neergezette percentages zijn we toch wel tevreden, al baal ik (M) er stiekem nog wel van dat we onder de trendlijn zitten. Hopelijk weten we dit inderdaad in december om te zetten en kunnen we de nettowaarde sneller laten stijgen dan de neergezette trend.

Ben jij gelukkig met je maanduitgaven en inkomsten?

Tagged , ,

4 thoughts on “Oktober 2017: Nettowaarde update

  1. Ik ben een kneus wat betreft Excel. Cijfers inkloppen lukt me nog wel, mooie grafiekjes maken helaas niet. Ondanks dat je onder de verwachting zit, zit er in elk geval een stijging in! Misschien de laatste twee maanden even knallen om hopelijk je einddoel van 2017 te halen

    1. Grafiekjes maken in Excel zal makkelijker zijn dat je van te voren denkt. Zeker met de nieuwere versies gaat dit bijna vanzelf, maar je moet wel net even weten hoe inderdaad.
      Ik verwacht dat wij dit jaar nog wel boven de gewenste grens uitkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.