Nieuwe overlijdensrisicoverzekering

Wat is het risico

Toen wij onze hypotheek afsloten hebben wij er een overlijdensrisicoverzekering bij afgesloten. Aangezien deze niet verpand is aan de hypotheek kunnen wij deze ten alle tijden opzeggen. En dat is precies wat wij nu gaan doen. De reden? Ik denk dat het elders goedkoper kan. Toen wij de huidige verzekering afsloten had V namelijk darmklachten en stond onder controle bij een arts. Dat hebben wij destijds braaf opgegeven wat voor een opslag op de premie zorgde.

De opslag was niet mega hoog met zo’n €5 per maand, maar toch. Het is wel zonde om er voor te betalen als er eigenlijk niets aan de hand is, want dat is het geval. V heeft tegenwoordig nooit meer klachten over haar darmen en staat ook al lange tijd niet onder controle.

Nieuwe aanvraag

Via onze tussenpersoon heb ik gevraagd wat de mogelijkheden zijn en dat hebben ze uitgezocht. Ze zijn daarbij bij Nationale Nederland uitgekomen. Wat mij betreft een prima maatschappij, dus daar wil ik wel een verzekering bij afsluiten. De voorwaarden zijn gelijk aan de huidige verzekering echter vallen de kosten wel ruim €6 per maand lager uit.

Uiteraard moet er een gezondheidsverklaring ingevuld worden welke goedgekeurd moet worden voordat de verzekering geaccepteerd wordt. Bij deze gezondheidsverklaring moet aangegeven worden of je roker bent of bent geweest in de afgelopen twee jaar. V heeft tot haar zwangerschap op feestjes en partijen zo af en toe wel eens gerookt, wat ook geregistreerd staat in haar dossier bij de dokter. We hebben dit dus eerlijk opgegeven. Hopelijk heeft dit geen tot weinig effect op de hoogte van de premie. Mocht het wel invloed hebben, dan blijven we verzekerd op de manier zoals het nu is.

Wachten op acceptatie

Nationale Nederlanden geeft aan dat ze uiterlijk na 5 werkdagen de aanvraag in behandeling nemen. Dit jaar zal er voor ons dus niets meer veranderen. Hopelijk komen ze in week 1 van het nieuwe jaar er aan toe zodat we dan spoedig reactie krijgen. Met een beetje geluk is de premie inderdaad lager en kunnen we de huidige verzekering opzeggen. Rekeninghoudend met de opzegtermijn van 1 maand zullen we per maart 2019 over kunnen op de nieuwe verzekering.

 

Houd jij je verzekeringen wel eens onder de loep om te kijken of de verzekering nog wel aansluit bij je wensen?

 

Tagged , ,

2 thoughts on “Nieuwe overlijdensrisicoverzekering

  1. Wij hebben bij onze hypotheek geen ORV. De reden: partnerpensioen. We realiseerden ons dat, als een van ons overlijdt, het partnerpensioen ruim voldoende is voor de hele jaarlijkse hypotheeklast. En de hypotheekverstrekker ging daar in mee. Dus geen ORV nodig, dat is toch de goedkoopste optie.

    1. Dat is een slim idee zeg. Ik heb het voor ons eens bekeken. Bij ons zal het ook ruimschoots de hypotheeklast dekken. Geldt overigens voor beide kanten.

      Dit is de moeite waard om uit te zoeken. Bedankt voor de tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.