Nieuw gadget

Vroeger, toen ik nog een klein mannetje was, wist ik het zeker. Ik zou iets met computers gaan doen later. Op de middelbare school koos ik destijds al het juiste vakkenpakket om een computergerelateerde vervolg opleiding te kunnen kiezen. Zo gezegd zo gedaan en wat vond ik dat allemaal leuk. En uiteindelijk kwam ik bij een computerbedrijf te werken. Overal hardware wat ik toch zo leuk vond? Vrij snel vond ik de hardware eigenlijk al helemaal niet meer zo interessant en dat is de laatste jaren nog verder afgezwakt. Nu ben ik eigenlijk niet veel meer dan een gebruiker. Net zoals bijna iedereen.

Een gebruiker met eisen, dat wel. Maar ja. Als thuisgebruiker zijn die eisen helemaal niet zo hoog. Gamen doe ik zelden, en als ik game dan is dat op de PS4 welke ik eind vorig jaar gekocht heb. Daar heb ik dus geen goede computer voor nodig. Sinds twee jaar ben ik wel een blogger, niet zo’n full-time blogger, maar gewoon wanneer mij het uitkomt. Gewoon voor de leuk. Voor dat bloggen gebruik ik altijd de oude laptop van V. Deze laptop had ze ooit gekocht voor haar studie, maar na de studie gebruikt ze hem eigenlijk nooit meer. Tevens is die studie al 4 jaar geleden afgerond.

Het komt er dus op neer dat ik al twee jaar lang een laptop gebruik die inmiddels dik 8 jaar oud is. Hij doet het altijd nog zonder echte problemen hoewel de touchpad het aan het begeven is. Verder best een fijn apparaatje zei het niet dat hij best wel lawaaiig is en de resolutie van het scherm mij nooit aangestaan heeft. Wel een breedbeeld monitor, maar geen resolutie van deze tijd. Dat stoorde mij eigenlijk nog het meeste.

Ik loop eigenlijk al zeker wel een jaar met het idee in mijn hoofd om een nieuwe te kopen. Maar er zijn altijd wat bezwaren geweest om het daadwerkelijk te doen. Hij doet het toch nog steeds, dacht ik dan. Zonde om opzij te zetten en het kost meteen weer een boel geld. Maar het is er toch van gekomen.

Dit is het eerste blogbericht wat ik op de nieuwe laptop type. Wat een fijn apparaat heb ik gekocht. Uiteraard wel iets duurder dan van te voren bedacht omdat mijn kleine jongetjes hart toch harder ging kloppen van een stukje nieuwe hardware. Het zit dus toch nog in mij. Gelukkig had ik nog wat cadeaubonnen liggen waarmee de pijn wat verzacht werd. Hopelijk is dit een laptop waar ik toch zeker weer 8 jaar mee vooruit kan.

Koop jij wel eens nieuwe gadgets?

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.