Niet ijsvrij maar hitte vrij

Nadat ik eergisteren al blogde over dat het HOT is in Nederland kunnen we stellen dat het vandaag nog steeds erg HOT was. Zo HOT zelfs dat ze er bij mij op het werk geen zin meer in hadden. Op de werkplekken zonder airco was de temperatuur inmiddels naar de 30 graden Celsius gestegen. Gelukkig zat ik in de airco waardoor het voor mij prima uit te houden was. Het is echter ook vakantieperiode waardoor het traditioneel gezien erg rustig is. De telefoon ging nauwelijks en mail kwam ook niet echt binnen.

Op dit soort dagen probeer ik mezelf altijd te vermaken met het internet. Zo heb ik op ‘onze’ slack gezeten en interessante artikelen door zitten neuzen. Ondanks de airco was de temperatuur toch best hoog en werd ik daar aardig slaperig van, toen ik ineens om 13:55 te horen kreeg dat we er mee stopten. De VriMiBo werd dit keer overgeslagen en we gingen meteen naar huis. Dus zo zat ik op een mooie vrijdagmiddag om 14:00 uur in de auto, onderweg naar huis. De auto gaf netjes 40 graden Celsius aan, zelfs na een aantal minuten rijden nog. Vorig jaar gebeurde dit ook al een keer in de vakantieperiode. Erg fijn aangezien het thuis prima vertoeven is ondanks de warmte.

Nu had V met de buurman afgesproken om een hapje te gaan eten in de stad en zou ik samen met mijn dochter gewoon thuis eten. Maar aangezien ik nu zo vroeg thuis zou zijn, konden we gezellig met zijn allen uit eten had ik bedacht. Ik had het voorgelegd wat ze er van zouden vinden als ik mee zou gaan en iedereen vond het een goed idee en zo zijn we met zijn allen gegaan. Mooi op tijd voor B zodat die ook weer op tijd op bed zou liggen.

Had ik al eens gezegd dat onze buurman een schat van een man is? Eigenlijk is het zo’n buurman die beter is dan een verre vriend. In het verleden heeft hij ons al wel eens mee uiteten genomen waarna wij aandrongen om mee te betalen, maar steevast wil hij dat niet. Nu was ik uiteraard mee uiteten gegaan wetende dat dit geld kost, wat helemaal prima is. Maar op het moment van betalen stond onze buurman er weer op dat wij niet mee mogen betalen. Erg lief en tegelijkertijd onnodig, maar we accepteren het maar en nodig hem zo nu en dan maar weer eens bij ons uit als gast voor het avondeten. Morgen staat er een BBQ op de planning waar hij ook welkom is.

Doe jij wel eens leuke dingen met je buren?

Tagged , , ,

2 thoughts on “Niet ijsvrij maar hitte vrij

  1. Bij ons was het binnen warmer dan buiten! Maar ik werk in een winkel, dus we moeten gewoon open zijn op de gebruikelijke openingstijden. Wat mij verbaasde was dat het de hele week zo ontzettend druk was, en we een behoorlijk hoge omzet hadden, vergeleken met weken met normale temperaturen.
    Wat leuk, zo’n buurman waar je een goed contact mee hebt, daar heb je inderdaad (in geval van nood bijvoorbeeld) vaak meer aan dan een verre vriend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.