New born

Hoe wij onze roze wolk ervarenAls je zelf in het schuitje zit lijkt ineens iedereen in hetzelfde schuitje te zitten. Iedereen in je omgeving lijkt ineens bezig te zijn met hetzelfde. Iedereen lijkt op de spreekwoordelijke roze wolk te zitten.

Zo is dat ook bij ons. Dus ja, inderdaad mensen. Wij verwachten onze eerste kleine. Best wel spannend allemaal, maar we beleven het als een mooie tijd.

Aanpassingen in huis

Zo is de babykamer eigenlijk al zo goed als klaar. In mijn maandelijkse update van april meldde ik al dat we flink wat uitgaven hadden aan nieuwe meubels. Dat waren dus al meubeltjes die onmisbaar zijn voor een babykamer. We zijn hierbij gesponsord door onze ouders waardoor we voor een kleine aanvulling nieuwe meubels en een nieuwe kinderwagen hebben kunnen kopen. De babykamer was al voorzien van een prima vloer en een verse schilderbeurt heeft het compleet gemaakt. De belabberde savings rate van vorige maand is dus te verklaren door de mooie nieuwe babykamer meubels.

Voorbereidingen

V is al druk bezig met voorbereidingen treffen voor de komst van de kleine. Zo worden er kleertjes in elkaar genaaid, worden er boeken en tijdschriften gelezen en wordt er gewerkt aan aankleding van de kamer. Want ja, komende zomer wordt de baby al verwacht.

We zijn niet getrouwd en hebben geen geregistreerd partnerschap dus zijn we al bij de gemeente geweest om ouderlijk gezag te regelen voor mij. We zijn al bezig met het uitzoeken van het kinderdagverblijf en is de kraamzorg al ingelicht. Naast de roze wolk waar we nu op verkeren zijn we dus ook vooral erg druk met van alles en nog wat regelen. Nooit gedacht dat het zo’n drukke tijd zou zijn.

Tagged , , ,

18 thoughts on “New born

  1. Dankjewel. En ik vrees er ook voor ja. De +40% per jaar zal vast niet meer gehaald kunnen worden. Maar goed, bewuste keuzes mogen gevolgen hebben 🙂

 1. Heel herkenbaar. Komende juli verwachten wij onze dochter. Geniet van deze tijd van voorbereidingen. Echt een cadeautje om dat samen te kunnen doen.

  1. Tot nog toe genieten we volop. Ook V vind het nog steeds erg fijn. Er komen echter wel steeds meer lichamelijke ongemakken om de hoek kijken. Hoe vergaat het bij jou?

   1. Hier gaat het heel voorspoedig. Kan niet anders zeggen dan dat ik (weer) een droomzwangerschap heb.
    Sterkte voor V. Chlicé: het is het allemaal waard.

    1. Dat is fijn om te lezen. V heeft tot op heden eigenlijk ook een droomzwangerschap. In het begin was ze wel wat misselijk, maar dat is al lang weer vergeten.

 2. Gefeliciteerd!
  Als vader van 2 (inmiddels bijna volwassen) kinderen moest ik wel een beetje gniffelen om je laatste zin: ‘nooit gedacht dat het zo’n drukke tijd zou zijn’ . Die rust kun je de komende jaren wel vergeten 😉

  1. Dat realiseer ik mij zeer goed ja. Dat is ook een van de redenen dat ik voor mezelf toch best wel lang na heb moeten denken of ik überhaupt kinderen zou willen 🙂

 3. Gefeliciteerd! En lol, nu al druk? 😉 Het zijn ook veel nieuwe dingen allemaal.

  Gelukkig zijn kinderen echt niet zo duur als mensen zeggen. Merkkleding, Eftelingen, commodes, luiertassen en aaaal die andere ‘onmisbare’ dingen hebben ze echt niet nodig. (heb vier kinderen en vind het allemaal wel meevallen met die drukte, hoewel ik me niet meer kan voorstellen hoe ik het voor ik kinderen had ooit druk kon hebben, haha)

  1. Dankjewel. Ik ben heel benieuwd hoe hoog de kosten gaan uitvallen. Volgens mij moet het allemaal inderdaad wel meevallen. En dat druk had ik misschien wat anders moeten verwoorden. Ik kan mezelf zo voorstellen dat het nog veel drukker is als de baby geboren is, laat staan als je er 4 hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.