Nettowaardeupdate: Augustus 2019

Nettowaarde 0819De zomer is in volle gang en inmiddels is het gelukkig geen 40 graden meer zoals vorige week het geval was. Nu augustus is aangebroken hebben de meeste mensen ook vakantie. Zelfs de bouwvakvakantie is inmiddels overal aangebroken. Op de weg merk je dat. Het scheelt mij zo 15 minuten tijdens mijn rit van en naar het werk. Want ja, wij werken deze zomer gewoon door nadat we in juni al op vakantie geweest zijn. Heb overigens geen medelijden, we zijn in september nog weer even vrij.

Maar nee, hier dus momenteel geen dure vakantiemaand wat weer positief is voor de cijfers. Met de cijfers ben ik best wel weer tevreden. Begin van de maand had ik wel een nieuwe laptop gekocht. Dat helpt natuurlijk niet mee, maar ondanks dat zijn wij dus tevreden. Verder hadden we mijn schoonouders mee uiteten genomen als bedankje. Ze passen namelijk wekelijks op op onze dochter. Dat vinden ze erg leuk om te doen en doen het kosteloos. Een etentje is dan het minste wat wij terug kunnen geven.

Nettowaarde

Onze nettowaarde is weer met een dikke €900 gestegen. Materiële zaken tel ik overigens niet mee in onze nettowaarde. De nieuwe laptop is dus meteen volledig afgeschreven qua waarde. We liggen lekker op koers om onze doelen voor 2019 te behalen. Daarnaast hebben we de maandelijkse aflossing op de hypotheek weer gedaan en er is weer een storting gedaan op onze beleggingsrekening. Daarmee werken we dus wederom aan onze toekomst.

Savingsrate

De savingsrate is deze maand niet bijster hoog. Grotendeels is dat te danken aan de aanschaf van die laptop waar ik het eerder over had. De bruto savingsrate is dit keer uitgekomen op slechts 12.48%. We hebben gelukkig een hogere netto savingsrate dan dat. Deze is namelijk uitgekomen op 28.48%. Om nog maar eens een oude post naar boven te halen, kan ik melden dat we met een savingsrate van 28% nog altijd na zo’n 28 á 29 jaar met pensioen zouden kunnen. En daar zijn dus al twee jaar van voorbij. Als we dit dus vast blijven houden, dan kunnen we er over 26 jaar mee stoppen.

Tagged , , ,

5 thoughts on “Nettowaardeupdate: Augustus 2019

    1. Echt fijn ja. Ik rijd er geen KM/h harder door, maar de rust is wel fijn. En in de ochtend net wat meer tijd om rustig aan te doen zonder eerder uit bed te hoeven 🙂
      En ja, mijn schoonouders zijn fijne oppas mensen. Mijn eigen ouders wonen helaas te ver weg.

    1. Daar heb je gelijk in. Tot op heden houd ik daar totaal geen rekening mee. Net als dat ik geen rekening er mee houd dat ik ooit maar zo eens een aardige erfenis zou kunnen ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.