Nettowaarde update: September 2020

Nettowaarde update september 2020Inmiddels is het weer omgeslagen en is de meteorologische zomer ten einde. De r zit weer in de maand en de dagen worden korter. Kortom, september is aangebroken. Voor mij betekend dat dat de financiën van de voorbije maand weer verwerkt zijn en ik weer een nieuwe nettowaarde update kan opstellen.

Onze nettowaarde beweegt de afgelopen 4 maanden zo goed als enkel horizontaal naar rechts. Het liefst zien we hem samen met de rode lijn schuin rechts omhoog de lucht in schieten. De rode lijn is een trendlijn gebaseerd op het eerste gedeelte van de grafriek. Tevens is die lijn een lijn waar we graag op zouden zitten qua stijging aangezien we dan prima ons lange termijn doel bereiken.

Desalniettemin zijn we niet getreurd, want we zijn er de afgelopen maanden weliswaar niet mega veel rijker op geworden, maar ook zeker niet armer. Nog elke maand groeit de nettowaarde en de ene maand harder dan de andere maand.

Nettowaarde

Zo zagen we de afgelopen maand de nettowaarde weer iets harder stijgen dan de maanden er voor. En dat ondanks dat de verzekering voor de auto en de camper voor een heel jaar afgeschreven is. Bij elkaar een bedrag van dik €500. Verder hebben we wat, coronaproof, verjaardagen gehad waar we cadeautjes voor hebben gekocht en ook een housewarming van vrienden inclusief cadeautjes. In de maand augustus hebben we zelfs weer 2x moeten tanken met de auto aangezien ik weer volledig naar het werk ga. Volledig betekend in mijn geval overigens 4 dagen aangezien ik nog altijd één dag in de week een papa-dag heb.

Saving rate

Onze saving rate bleef helaas, net als de opbouw van onze nettowaarde, weer wat achter. De bruto saving rate komt over de afgelopen maand uit op 7.80% terwijl deze netto op 23.97% is uitgekomen. Het verschil komt, net als altijd, door de aflossingen op de hypotheek.

Eigenlijk is het allemaal dus best wel weer saai die financiën van ons, maar saai is goed als het om financiën gaat.

Heb jij ook saaie financiën?

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Nettowaarde update: September 2020

  1. Extreem saaie maand gehad. Op een ding na: mijn beleggingen omgegooid naar goedkopere fondsen.
    Saai is goed, poepsaai is beter 😉
    Ik snap ook niet dat dat hele FIRE gebeuren zo hip is, want het is 90% saai…

  2. Eigenlijkzijn we maar een saai groepje, als bloggers over FI/FO/FIRE. Vraag me af waarom er zoveel interesse in is 😉 Oja, omdat we op lange termijn lekker in de schaduw kunnen zitten van de bomen die we ooit geplant hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.