Nettowaarde update: September 2019

Bijna een week later dan normaal, maar daar is ie dan. De nettowaarde update van september 2019. Het heeft allemaal wat langer geduurd aangezien we op vakantie zijn. En wel met onze nieuwe aanwinst. De camper. Een camper stond al lang op onze wensenlijst. Als we samen in de auto zaten waren we altijd campers aan het spotten en ‘zochten’ we al een mooi exemplaar uit qua formaat. Oooh, dat is een mooi formaat zeiden we dan tegen elkaar.

In eerste instantie leek het ons een goed idee om er een te huren om maar eens te testen of het wel bij ons past. Al snel kwamen we er achter dat huren behoorlijk prijzig is. Voor een week ben je zo €600-€700 kwijt. We realiseerden ons goed dat dit maar zo eens 10% van de uiteindelijke aanschafwaarde zou kunnen zijn. Als we iets zouden kopen zou het namelijk niet veel duurder dan €8000 gaan worden. En zie daar. Twee weken geleden hebben we een camper gekocht uit 1994 voor een prijs van €7400. Een hoop geld wat ons zo 4 maanden terug gooit in onze nettowaarde.

Maar zoals gezegd zijn we er nu mee weg en type ik dit in de camper aan de Franse kust. Het bevalt ons zeer goed moet ik zeggen. We slapen heerlijk en we hebben nog geen narigheid meegemaakt.

Nettowaarde

Net als vorig jaar in de 8ste maand van het jaar, is er ook deze keer een flinke dip in onze nettowaarde te zien. Vorig jaar kwam dat door de aanschaf van onze nieuwe auto. En dit keer is het dus de camper. In mijn vorige bericht meldde ik dat de nettowaarde down the drain is. Gelukkig is het niet zo erg, maar toch is er weer een flinke knauw in de grafiek te zien. Maar wat een fijn paleisje op wielen hebben wij er voor terug. Het is bewust zo in de financiën opgenomen. Ik had er ook voor kunnen kiezen om maandelijks een bedrag voor afschrijving te kunnen boeken. Zo vind ik het echter fijner aangezien de camper nu in één klap volledig is afgeschreven. Het is namelijk een liability i.p.v. een asset. En materiële zaken neem ik sowieso niet op in onze nettowaarde.

Savingsrate

De savingsrate is deze maand laag. Of beter gezegd. Heeeeel laag. Ik heb er namelijk voor gekozen om de uitgave aan de camper op te nemen als vakantie uitgave. Het geeft een bruto savingsrate van -153.54%. Netto is het nog op -137.19% gekomen. Dit verschil komt wederom door aflossingen op de hypotheek die ik bij de netto resultaten mee laat tellen. Want ja, ondanks zo’n grote uitgaven gaan de aflossingen uiteraard wel gewoon door. Maar zoals je ziet is de savingsrate een dikke 160% lager dan gewenst. Dit zullen we dit jaar ook niet meer goed kunnen maken vrees ik. Het gemiddelde netto rendement bedraagt nu een schamele 9,12% en we hebben nog maar 4 maanden te gaan dit jaar. Maar goed. Ik hoop, en verwacht dat onze vakanties in de toekomst wel wat goedkoper zullen uitvallen door de camper. Dus dat klinkt weer positief.

Ik probeer spoedig een verhaaltje te vertellen over onze ervaringen in de eerste nachten.

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.