Nettowaarde update: Oktober 2020

Inmiddels is het echt herfst en daarbij komt dito weer om de hoek kijken. Oktober is aangebroken, wat naar mijn idee dé herfstmaand bij uitstek is. Er is alweer een maand voorbij waarin niet meer dan enkel een nettowaarde update blogje verschenen is. Op de een of andere manier kan ik het niet opbrengen om zo steady schrijfsels te maken zoals GeldNerd dat kan. Ik probeer mezelf overigens niet te vergelijken met anderen.

Voor mij was September een bewogen maand. Een maand waarin ik met een vriend nog een weekend ben weggeweest met de camper. Om vervolgens na dit fantastische weekend op mijn werk te horen te krijgen dat ik een vaststellingsovereenkomst mag tekenen. Mijn werkgever wil van mij af. Hier zal ik in een later blogbericht meer over vertellen.

Nettowaarde

In de voorbije maand zijn we weer rijker geworden. Het is bijna te saai voor woorden, maar saai is goed in “FIRE-land”. Ondanks de aanschaf van een nieuwe laminaatvloer voor op zolder is ons vermogen dus gestegen. De laminaatvloer hebben we gekocht omdat we bij ons op zolder 5 jaar geleden het goedkoopste van het goedkoopste tapijt hebben neergelegd. Voor de time being was dit prima, maar inmiddels zijn we toe aan iets nieuws. In mijn vrije tijd ben ik dus lekker bezig om deze nieuwe vloer neer te leggen. Naast de nieuwe vloer en het weekendje weg hebben we ook nog mijn schoonouders mee uit eten genomen om hen te bedanken voor weer een jaar oppassen.
Ondanks deze uitgaven van bij elkaar meer dan €1000 hebben we het vermogen dus toch zien groeien. Lang niet slecht niet.

Saving rate

De saving rate is dan ook eindelijk weer flink positief. Met name de netto saving rate is lekker hoog á 31.89% terwijl de bruto saving rate is blijven steken op 16.11%. De aflossingen op de hypotheek zijn weer gedaan. Wat we deze keer achterwege hebben gelaten is een inleg op onze beleggingsrekening. De reden hiervan is dat we onze cashbuffer willen uitbouwen.

Binnenkort dus meer over mijn situatie rondom werk.

Hoe is jouw maand verlopen qua financiën?

Tagged , , ,

8 thoughts on “Nettowaarde update: Oktober 2020

    1. Ons spaarpercentage wordt berekend aan de hand van al onze inkomsten minus de uitgaven. Het verschil tussen netto en bruto is de aflossing die we doen op de hypotheek. Feitelijk is dat natuurlijk geen uitgave, maar worden we er rijker door. Vandaar.

  1. Prima update, maar vervelend om te horen van je vaststellingsovereenkomst. Ben benieuwd naar de blogpost daarover. Wel geeft dat je gelegenheid om meer te gaan bloggen natuurlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.