Nettowaarde update: Oktober 2019

Vanochtend heb ik een flesje Jägermeister gehaald. De ‘ober’ zit namelijk weer in de maand en dan drink ik dat zo af en toe graag een keer. Het is niet zo dat ik de fles leeg heb einde van de maand. Best kans dat deze einde van de winter nog niet leeg is, wees niet bang! Maar de maand is weer nieuw en voor mij betekend dat weer dat ik een nettowaarde update geef.

In de grafriek kan je zien dat we na de knauw van augustus, door de aanschaf van de camper, weer een opwaartse lijn hebben genoteerd. Nog niet weer boven de €30.000, maar we zijn weer op de goede weg. En we verwachten weinig grote uitgaven de komende tijd, dus het ziet er veelbelovend uit.

Inmiddels weet ik ook wat onze vakantie in september gekost heeft. Zoals verwacht vallen de uitgaven van de laatste vakantie veeeeeeel, ja echt veel, lager uit dan onze vakantie in juni. We hebben inclusief twee keer tanken niet meer dan €608 uitgegeven. Nu waren we dit keer natuurlijk niet helemaal naar de grote meren van Italië gereden, maar ik ben erg tevreden met de uitgaven. Als dit wat beloofd voor de toekomstige vakanties, dan hoor je mij niet klagen 🙂

Nettowaarde

De afgelopen maand hebben wij, buiten de kosten van de vakantie om, verder geen bijzondere uitgaven gehad. Hoewel… Ik heb de verzekering voor de camper meteen voor een heel jaar vooruitbetaald. Dat scheelde weer 5%. De camper kunnen we voor een heel jaar verzekeren voor een bedrag van €157. Daar kan je geen buil aan vallen lijkt mij.

In de afgelopen maand is onze spaarrekening niet mega gestegen, maar onze schulden zijn wel weer een stukje verder ingelost. En dat is voorlopig ook nog ons grootste doel. #TeamLageLasten

Savingsrate

Als ik naar de savingsrate kijk, dan valt het ook meteen op dat we de afgelopen maand weer lekker hebben afgelost op onze schulden. De bruto savingsrate is namelijk slechts 9,25% terwijl de savingsrate netto (inclusief aflossingen) 25,50% bedraagt. Zoals gebruikelijk hebben we namelijk weer €500 afgelost + wat de sneeuwbal toelaat om extra af te lossen. Inmiddels is dat al €46,20 per maand. We gaan dus steady, maar langzaam vooruit.

Beleggingen

Dit keer zal ik ook eens een beetje uitweiden over onze beleggingen. Wij kopen maandelijks één aandeel VWRL via DeGiro. Dit is eigenlijk heel saai. Elke maand één aandeel. De ene maand is deze iets duurder dan de andere maand, maar elke maand dus weer 1 erbij. Dit levert in elk geval zo’n 1,8-2,0% dividend op. Daarnaast is het de verwachting dat de koers over lange termijn zo’n 7% zal groeien. Op de korte termijn gingen we tot eind september weer erg lekker en werden nieuwe records neer gezet. Gisteren was echter weer een slechte dag op de beurs wat volgens mij komt door nieuwe handels sancties van onze vriend Trump. Maar goed, voor de korte termijn handelen wij niet, dus het doet mij niets.

Is jouw nettowaarde de afgelopen maand ook gegroeid?

Tagged , , , ,

1 thought on “Nettowaarde update: Oktober 2019

  1. Leuk om te lezen! Ook ik ben groot van van VWRL. Helemaal via DeGiro. Ik koop ze ook één keer per maand en heb daardoor geen transactiekosten.

    Mijn nettowaarde is afgelopen maand wat gedaald. Ik heb geïnvesteerd in een website (gericht op US) met maandelijkse inkomsten. Mijn doel is om de investering binnen 18 maanden terug te verdienen, en vervolgens de maandelijkse inkomsten mooi te investeren in VWRL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.