Nettowaarde update: November 2019

Het einde van het jaar nadert. De tijd is teruggezet naar de Wintertijd en de dagen worden korter en de nachten langer. Het is november, dus weer tijd voor een nettowaarde update.

Qua financiën hebben wij een goede maand achter de rug. Enerzijds hebben wij het rustig aan gedaan qua uitgaven en anderzijds hebben wij een uitbetaling gehad van de verzekeringsmaatschappij voor een schade welke in juni was veroorzaakt. Dit heeft ons dik €1000 opgeleverd. Het mes snijd hier dus aan twee kanten. Minder uitgeven plus meer geld wat onze kant op komt geeft een prima savingsrate.

Nettowaarde

Waar ik in oktober nog schreef dat onze nettowaarde niet boven de €30.000 uit was gekomen, is dit inmiddels wel gelukt. Op de grafiek moet je goed kijken, maar geloof mij. Het zit er net boven. Het verzekeringsgeld wat wij hebben ontvangen hebben we op onze spaarrekening gezet zodat we onze buffer verder aansterken. We moeten nog een paar duizend euro sparen totdat we de buffer netjes op orde hebben. Als het meezit is dit aan het einde van het jaar voor elkaar en dan kunnen we de studieschuld verder gaan afbouwen.

Savingsrate

Aan de savingsrate is terug te zien dat wij een prima maand achter de rug hebben. Bruto gezien (zonder aflossingen meegenomen) hebben wij een savingsrate behaald van 35.51%. Dit is zelfs het hoogste percentage van het jaar. Zelfs hoger dan de maand mei waarin wij beiden ons vakantiegeld hebben ontvangen. Kijk ik naar de savingsrate inclusief aflossingen, onze netto savingsrate, dan zie ik dat we bijna de helft van ons inkomen (+ verzekeringsgeld) hebben gespaard. Netto komt de savingsrate namelijk uit op 48,30%. Uiteraard is deze waarde ook de hoogste van dit jaar tot nu toe.

De aflossingen op de hypotheek zijn sinds afgelopen maand wel weer iets omhoog gegaan. Het rentepercentage is wederom weer iets gedaald, waardoor we de aflossing (de sneeuwbal) weer iets groter konden maken.

Hoe zien jouw financiën eruit? Gaat dat ook zo goed als bij ons?

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.