Nettowaarde update: Mei 2020

Nettowaarde update Mei 2020De maand is weer voorbijgevlogen. Het is zelfs zo hard gegaan dat ik er niet aan toegekomen ben om een tussentijdse blog te plaatsen. Helemaal niet één. Volgens mij is dat in mijn blogcarrière niet eerder voorgekomen. In de bezoekerscijfers is dat ook terug te zien. Sinds jaren zijn er niet zo weinig bezoekers op mijn blog geweest. Dit is uiteraard te verwachten. Als je niets te roepen hebt luistert er ook niemand en zo gaat dat met schrijven net zo. Als er niets te lezen valt komt er ook niemand. Maar goed, de maandelijkse update blijft ondanks de lage blogfrequentie gewoon doorkomen en er begint weer wat inspiratie voor tussentijdse blogbericht boven te borrelen. Dit gaat momenteel echter over onze camper en ik weet niet of jullie daarop zitten te wachten. Laat dus zeker een berichtje in de comments achter.

Eigenlijk is het in deze bijzondere tijd toch vreemd dat ik er niet aan toegekomen ben om te bloggen. Maar we genieten nog steeds met volle teugen van het samen zijn met zijn drietjes. We komen zowat nergens en spreken nagenoeg met niemand af en ondanks dat vinden we elkaar nog steeds leuk. En wat een luxe is het om toch zoveel tijd door te kunnen brengen met je opgroeiende kind.

Nettowaarde

Financieel gezien hebben wij een goede maand achter de rug. We hebben iets meer dan gemiddeld aan boodschappen uitgegeven. Welgeteld 21% meer. Bij ons vallen ook bijvoorbeeld luiers onder ‘boodschappen’. Waar we dus extra aan kwijt zijn weet ik niet precies. Ik had bijvoorbeeld wel nieuwe briketten gekocht voor de BBQ wat mogelijk genoeg is voor de rest van het jaar. Dat is ook bij het boodschappengeld opgeteld.

Onze nettowaarde is de afgelopen maand lekker steady doorgegroeid. Deels uiteraard weer door de maandelijkse (extra) aflossing op de hypotheek, maar ook deels door de goede beursmaand. Verder hebben we buiten de deur weinig tot niks uitgegeven. Er zijn wat kleren gekocht en we hebben de lokale horeca ondernemers gesteund door een paar keer wat eten af te halen, maar veel verder zijn we niet gekomen. Daarnaast ben ik vele malen minder naar het werk gereden wat geresulteerd heeft in veel lagere brandstofkosten.

Savingsrate

De financieel goede maand is terug te zien in onze savingsrate. Een mooie 37.35% hebben we genoteerd terwijl we netto 52.80% hebben gehaald. We hebben dus meer dan de helft van ons inkomen gespaard/belegd/afgelost. Dat halen we niet vaak en maakt ons dus erg blij. Om een kleine tip van de sluier op te lichten kan ik mededelen dat de komende maanden er ook prima uit zullen zien qua savingsrate. Dat geeft de burger moed zullen we maar zeggen.

Hoe vergaat het jou in deze heftige tijd?

Tagged , , , , ,

1 thought on “Nettowaarde update: Mei 2020

  1. De brandstofkosten zijn bij ons ook erg laag. De laatste keer dat we tankten, was op 13 maart. Ongekend 😉 Verder merken we niet veel qua impact op de financiën. We hebben een paar keer eten afgehaald of laten bezorgen, maar dat is qua kosten vergelijkbaar meet normaal.
    Ook hebben we allebei nog steeds onze inkomsten uit arbeid, hoewel het voor mij als ZZP-er nu toch wat minder vanzelfsprekend is. Ik merk goed dat het hebben van een financiële buffer veel rust geeft. Daarnaast kunnen we rondkomen van één salaris, we beseffen goed dat dat voor veel gezinnen heel anders is!
    Netto Savings Rate > 50% zie ik? goed bezig! Keep up the good work 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.