Nettowaarde update: Mei 2019

Nettowaarde update Mei 2019Zo. Eindelijk is onze nettowaarde weer geklommen na een paar maanden van kwakkelen. De laatste piek was begin van het jaar, daarna zijn we weinig opgeschoten. Tot de afgelopen maand. Gelukkig is er weer een opwaartse trend te zien. In de afgelopen maand hebben wij ook weinig bijzonders gedaan eigenlijk. Althans, voor ons is het weinig bijzonder.

V heeft haar haar een keer goed laten doen. Dat betekend knippen en een keer laten kleuren. Gemiddeld gaat ze éénmaal per jaar naar de kapper om de punten te laten knippen, maar nu wilde ze ook graag highlights. Als je dat als vrouw, met lang haar, laat doen. Dan ben je dus meteen €135 kwijt. Oja, en ongeveer 3 uur verder. Ik moet wel zeggen, het ziet er weer prachtig uit en zeker dat knippen was ook hoog nodig.

Verder is V met haar moeder wezen winkelen. Daarvoor had ze €300 van haar spaarrekening naar onze betaalrekening overgeboekt. In de tussentijd is haar pinpas namelijk nog steeds niet boven water en hebben we nog geen actie ondernomen om een nieuwe aan te vragen. De €300 is zo goed als op gegaan aan nieuwe kleding en een hapje eten. Zowel V zelf alsook B en ik hebben nieuwe kleding mogen krijgen van haar.

Verder niets bijzonders

Verder hebben wij geen enkele bijzondere kostenpost gehad. Dat zie ik dan ook terug aan de uitgaven welke ik netjes in een Excel sheet verwerk. De uitgaven van de afgelopen maand liggen zelfs iets onder ons budget wat we ooit vastgesteld hebben. We hebben gewoon onze aflossing kunnen doen, welke inmiddels hoger is dan ooit tevoren, en er is wat geld op de spaarrekening gestort. Daarnaast hebben we weer 1x VWRL gekocht bij onze broker DeGiro.

Nettowaarde

Zoals gezegd is onze nettowaarde geklommen. Deze is zelfs geklommen naar een hoogte die we nog nooit eerder gezien hebben. Dit terwijl we in het afgelopen jaar wel een nieuwe auto hebben gekocht en een e-bike hebben aangeschaft. We doen het dus erg goed en er komen nog een paar mooie dingen aan. Zo zullen wij in mei beiden ons vakantiegeld ontvangen en ik verwacht dat we vlak daar achteraan de belastingteruggave zullen ontvangen. Deze bestaat grotendeels, of eigenlijk alleen maar, uit de inkomensafhankelijke combinatiekorting waar we recht op hebben.

Nu willen wij binnenkort wel een kleine twee weken op vakantie gaan waar we wat geld voor nodig hebben, maar ik verwacht dat de nettowaarde ondanks dat de komende maanden gestaag verder zal groeien.

Savingsrate

Voor wat betreft de savings rate nu dus ook alleen maar goede berichten. De bruto savings rate is uitgekomen op 30,39%. Tel ik de aflossingen op de hypotheek mee, dan krijg ik de netto savings rate. Die is zelfs uitgekomen op 45,01%. Dat de savings rate deze maand lekker hoog is komt mede door de kinderbijslag die we deze maand hebben ontvangen. Deze tellen wij echter niet op bij onze nettowaarde, maar komt volledig ten goede aan de nettowaarde van B.

Zij heeft inmiddels al een nettowaarde van een bescheiden €1156 terwijl ze nog 1 moet worden. Van dat bedrag is ongeveer 1/3de belegd in de ETF VWRL via DeGiro.

Heb jij ook een goede maand achter de rug qua financiën?

Tagged , , , ,

4 thoughts on “Nettowaarde update: Mei 2019

  1. Fijn om te lezen dat er weer een stijgende lijn in zit 🙂
    Doe jij alleen beleggen bij de Giro of heb je ook nog andere “inkomensvermeerderaars”?
    Het valt mij op dat niet veel mensen in bijvoorbeeld P2P lending doen, terwijl de rendement daar best hoog zijn tot zo’n beetje 15%. Misschien heb je er wat aan.

    1. Wij beleggen enkel en alleen bij DeGiro inderdaad. Momenteel een bewuste keuze omdat we niet voldoende geld overhouden om ook nog elders te beleggen. Hopelijk als het eerste hypotheekdeel is afgelost dat we meer kunnen gaan beleggen, en dan is er wellicht ook ruimte voor P2P lending. Thanks voor de tip in elk geval.

  2. hier niet zoveel boeiends, dus hou t per kwartaal bij (ook pas sinds een jaartje) in feb een flinke dip door aanschaf zonnepannelen. maar we krabbelen snel weer op deze en komende maanden 🙂 deze maand de vakantie geboekt en betaald, ook voor mn zusje, zwager en neefje. dat krijgen we eind mei weer terug van hen, als hun vakantiegeld binnen is. maar dit kon gewoon van t geld wat “over” is deze maand. dus slechts iets minder dan gepland naar de spaarrekening 😉 heerlijk haha we hadden een prima maand qua inkomsten 😉 vakanatie geboekt, 600 naar de spaar. en er kmt de komende maanden weer genoeg aan.. belastingteruggave, btw zonnenapnnelen, geld van zus en zwager, laatste deel lening van mn vader, vakantiegeld van mn man en 13e maand (2x salaris in 1 maand ivm 4 wekelijks salaris) van mn man

    1. Wat heerlijk lijkt mij dat. Dat je niet meer de persoon bent die geld moet lenen, maar dat je de persoon bent die andere mensen geld uit kan lenen. Goed bezig hoor!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.