Nettowaarde update: Mei 2018

Nettowaarde update mei 2018Hoi iedereen. Hoe is jullie april maand verlopen? Bij ons best wel goed. We hebben financieel gezien een rustige maand gehad en weinig uitspattingen gehad. Zo konden we aan het begin van de maand nog teren op de vakantie in maart en werden de dagen in april merkbaar langer. Ook de eerste echte zomerse dag is inmiddels alweer achter de rug en heb ik in totaal 256 kilometer op de racefiets doorgebracht.

Wel moest de creditcardrekening (affiliatie link) van de vakantie nog betaald worden á €407,88.- Hierdoor is de savings rate deze maand toch enigszins iets achter gebleven, echter mogen we absoluut niet klagen. Ondanks de afbetaling van onze schuld bij de creditcardmaatschappij hebben we namelijk een savings rate van 36,33% gehaald. Reken ik de aflossingen op de hypotheek mee, dan komt de savings rate zelfs uit op 52,02%.

Nettowaarde

Onze nettowaarde is in de afgelopen maand €1.145,93.- hoger geworden en heeft nu een totale waarde van €13.407,03 bereikt. YTD (Year To Date) is dat een stijging van 84,48%. Dikke kans dat we dat niet het hele jaar vol blijven houden.

Kijk ik naar de hierboven afgebeelde grafiek, dan geeft de groene lijn de trend aan van de eerste 5 maanden in de grafiek. Als we die trend hadden kunnen blijven volgen, dan hadden we nu een nettowaarde van meer dan €21.000.- gehad. De trendlijn moet ik er denk ik maar eens opnieuw in maken om een betere schatting voor de toekomst te maken.

Extra inkomen

Afgelopen maand hebben we ook een klein beetje extra inkomen gehad. Dat kleine beetje is overigens wel echt heel erg klein, maar toch ben ik er enorm blij mee en eigenlijk ook wel heel trots op. Ik heb namelijk €10,02 ontvangen van Bol.com. Deze inkomsten heb ik aan jullie te danken. Jullie zijn het geweest die zo nu en dan eens op de affiliatie links hebben geklikt (rechts onderin op de pagina waar de twee boeken staan) om dan vervolgens ook nog eens iets te kopen bij Bol.com. Ik ben jullie daar super dankbaar voor. Het is mijn eerste echte geld wat ik aan deze blog verdiend heb en wat ook daadwerkelijk uitgekeerd is aan mij.

Het zijn geen bedragen waar ik rijk van zal worden, maar ik ga er ook niet vanuit dat deze blog mij ooit rijk zal maken. Het is gewoon zo dat alle beetjes helpen en dit mooi gebruikt kan worden voor de hosting van de site.

Hoe is jouw maand verlopen en voor de bloggers onder ons. Kan jij al leven van de inkomsten via je blog? Of kan je er bijvoorbeeld een weekend van weg?

Tagged , , , ,

10 thoughts on “Nettowaarde update: Mei 2018

 1. He NT71, mooi om te lezen, schitterende savingsrate toch! Leuk om van je eerste bloginkomsten te horen…ik zit met dezelfde ideetjes om affiliate links van Bol etc wat te proberen, maar eigenlijk was het helemaal niet mijn doel om geld te genereren met de blog 🙂 Ik denk er nog even over na.

  1. De savings rate zou ik het liefst boven de 40% bruto zien. Echter wil ik ook weer niet klagen over deze cijfers. Prima tevreden mee.
   Voor wat betreft inkomsten generen met bloggen. Het is een nice-to-have, maar zeker geen vereiste. Ik kan mezelf niet voorstellen dat ik er ooit van zou kunnen leven dus daar ligt het doel voor mij ook zeker niet.

 2. Leuk om te lezen! En een prima savingsrate toch? Mijn maand was een beetje wisselend. Ik gaf nog best veel uit aan overbodige dingen, maar stuurde ook weer veel terug, dus per saldo viel het mee. Bovendien was het even een afkickmomentje en ben ik er nu ook wel echt ‘klaar’ mee. Hopelijk merk ik dat straks ook in het extra geld dat overblijft 😉

  Leven van de inkomsten van mijn blog kan ik nog niet, maar daar werk ik zeker wel aan. De ene maand is wat dat betreft beter dan de andere. Over het algemeen komt er elke maand best een leuk bedrag binnen, afhankelijk van waar je heen gaat óók wel voor een weekendje weg. Maar het zijn (nog) geen gegarandeerde bedragen en het kan elke maand anders zijn. Voor mij ligt het misschien ook iets anders; ik ben blogger, maar daarnaast ook zelfstandig ondernemer/freelance tekstschrijver. Voor mij is het dus een heel klein stapje van blogs voor klanten schrijven, naar blogs voor mezelf schrijven. En alles wat ik binnen mijn bedrijf doe voor m’n klanten, kan ik natuurlijk ook voor mezelf toepassen.

  1. Teveel spullen kopen wordt je toch helemaal niet gelukkig van? 🙂
   Soms heb je van die periodes dat het stiekem toch gebeurd. Knap dat je het meeste weer teruggestuurd hebt.

   Tof lijkt het mij als er maandelijks zo weer tenminste €70 vanuit Google bijvoorbeeld overgemaakt wordt. Dat zou bij mij dan regelrecht de beurs op gestuurd worden. Maar zoals je schetst is het voor jou een kleine stap en geloof ik dat je er ook een pak meer tijd voor hebt dan dat ik heb.

 3. Gefeliciteerd met de eerste inkomsten, wat leuk!
  En verder ook keurige cijfers. Lekker bezig.
  Onze savingsrate is erg onoverzichtelijk geworden, want het geld gaat er momenteel met bakken uit aangezien de bouw zo snel gaat. Maar het einde (ook van ons geld) is in zicht.

  1. Dankjewel!
   We gaan lekker zo ja. En deze maand de vakantie centen. Daarmee kunnen we de buffers weer lekker spekken.
   Mijn advies is om wel het overzicht zo goed als mogelijk te bewaren. Dit kan nare verrassingen voorkomen. Stel je voor je kan ineens de laatste termijn niet betalen…
   Been there, done that! Niet fijn.

 4. leuk om te lezen! savindsrate hou ik niet bij.. inkomen verschilt enorm veel.. hoger savingsrate betekent meestal dan ook meer inkomen 😉
  nettowaarde hou ik wel bij, per kwartaal. (maar misschien ook nog eens per maand gaan doen haha, vind t erg leuk om te zien groeien!) wij zitten op ongeveer 45.000 netto waarde 😀

  1. Ik vind de savings rate een mooie graadmeter. Juist omdat het helemaal niets over iemands inkomen en uitgaven zegt eigenlijk. Of dit nou hoog of laag is is er niet vanaf te zien.
   Zelf vind ik het ook erg leuk om bij te houden en zie ik altijd weer uit naar de 1ste van de maand. Jullie hebben ook al een mooie nettowaarde. Groeit die ook nog hard?

   1. ja groeit flink. was eind vorig jaar 30.000 maar door hogere woz en vervallen bouwdepot alleen al 10.000 hoger;) de rest is sparen en de normale aflossingen op de hypotheek en duo

    en juist omdat savingsrate niets zegt over t inkomen vind ik het niet fijn.. mijn inkomen ligt ergens tussen de 1000 en 2000 per maand bruto (maar dat krijg ik netto en krijg vaak bij de aangifte nog geld toe.. kosten maak ik wel maandelijks.. zzper…) mn man heeft ook wisselend einkomsten maar iets stabieler. maar wel een 13e maand, vakantiegeld etc en zo 2x per jaar een maandsalaris extra (doordat hij 4 wekelijks salaris heeft, is die 13e maand. is gene bonus oid) en te perfectionistisch.. wat reken je dan allemaal mee aan inkomsten en wat niet 😉 wat reken je mee aan sparen en wat niet omdat we regelmatig wat van de spaarrekening afhalen ipv alelen maar storten (jaarpremie zorgverzekering, gemeentelijke heffingen.. ) dus ehm nee, geen idee hoe je t nu exact berekent met al die andere factoren erbij 😉 laat t even zo 😉 druk zat met 30/50 u per week werken :p

    1. Kijk, dat is lekker zeg.
     In jullie geval kan ik me dan goed voorstellen dat savings rate niet zo heel veel zegt. Het wisselt per maand dan te flink. Bij ons beiden is het loon gewoon elke maand hetzelfde afgezien van mei (vakantiegeld) en december (13de maand van mij en bonus van V). Voor ons zegt de savings rate dus wel degelijk iets.
     Ik bereken echter ook de savings rate wel per kwartaal en per jaar. Dat zijn ook interessante cijfers. Maar uiteindelijk is de nettowaarde nog het mooiste vind ik 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.