Nettowaarde update: Maart 2019

Nettowaarde update maart 2019De lente is begonnen mensen. Dat betekend dat het alweer maart is en weer tijd is voor een nieuwe nettowaarde update. Voor ons een spannende maand. Het was de eerste maand dat we een vrij normale maand hadden nadat we minder zijn gaan werken. In januari had ik nog extra inkomsten en hebben we natuurlijk de e-bike gekocht, maar in februari is niets echt heel bijzonders gebeurd.

Zoals ik eerder al schreef was de auto wel naar de garage geweest. De kosten hiervan vielen gelukkig best wel heel erg mee. Verder hadden wij als bijzondere uitgave de kosten van een nieuwe telefoon voor V. We hebben een Chinese telefoon via AliExpress besteld en met de ANWB Visa Card betaald. De telefoon zelf koste €205 en daarbij kwam, helaas, nog een naheffing van de douane voor de BTW van totaal €56. Al met al is het nog steeds weinig geld voor een nieuwe telefoon en zeker als je naar de specificaties kijkt, maar daar wijd ik verder hier niet over uit.

Savingsrate

Zoals hierboven al vermeld was februari de eerste maand waarin we niet al te veel bijzonderheden hadden qua kosten en we tevens minder loon betaald kregen. Een spannende maand dus omdat we nu pas zullen zien hoeveel geld we daadwerkelijk over zullen gaan houden. Van te voren kan je het allemaal doorrekenen, maar achteraf zul je zien dat het toch altijd anders is.

Wij komen eigenlijk nog heel goed uit en ook rond 🙂 We hebben in de afgelopen maand een savingsrate van 22,90% weten te noteren. Tel ik de aflossingen die we hebben gedaan op de hypotheek mee, dan komen we zelfs op een savingsrate van 38.92%. Stiekem ben ik daar nog best wel tevreden mee.

Nettowaarde

Waar we bij onze vorige nettowaarde update er nog achter kwamen dat we, zonder aanschaf van fiets en BBQ, €500 rijker geworden waren. Zo kwam ik er nu achter dat we de afgelopen maand bijna €1000 rijker geworden zijn. Grotendeels is dit naar de aflossing van de hypotheek gegaan, maar deels ook naar de beleggingsrekening bij DeGiro. We hebben ‘slechts’ één aandeel VWRL erbij gekocht á €73,37, maar de beleggingsrekening is met bijna €130 toegenomen. De beurs heeft het in de afgelopen maand dus behoorlijk goed gedaan.

Tagged , , ,

7 thoughts on “Nettowaarde update: Maart 2019

    1. oh kon dat maar, ik heb nu het gevoel dat we maar niet hoger komen. Maar ja, hadden we maar geen nieuwe auto en nieuwe fiets moeten kopen. Hopelijk gaan we de komende maanden eindelijk eens richting de volgende mijlpaal van 30k.

  1. leuk om te lezen elke maand weer! hier stijgt t iets minder snel (en nu een flinke dip door aanschaf zonnepannelen.. duurt wel eeen paar maanden voordat dat weer terug op peil is) maar leuk om te zien idd. ik hou het bij per kwartaal ipv per maand maar blijft leuk om vooruitgang te zien en te wetn waardoor dipjes komen

    1. Maakt toch niet uit dat het minder snel gaat, het is gelukkig geen wedstrijd! Al super dat het stijgt bij jullie ook. Leuk dat jullie nu ook zonnepanelen hebben. Zou mooi zijn als we weer zo’n zonovergoten zomer krijgen als afgelopen jaar. Dat zie je echt terug in de opbrengst.

      1. idd, maar grotere stijgingen zijn nog leuker :p ik heb dat met financien wat sommige mensen met autos en huizen hebben.. t gras bij de buren is groener en ik wil datzelfde gras :p ik wil soms dezelfde financiele stijgingen etc zien als bij anderen 😉 weet idd heus wel dat t niet hoeft en ben zeker trots op hoe we t financieel doen 😀 kunnen tegenvallers met gemak opvangen, verhuizen naar een huis waar veel aan gedaan moest worden was financieel ook een eitje.. zonnepannelen net zo. heerlijk dat t allemaal kan en dat we beide gezond zijn en kunnen werken en genieten 🙂 dus ik zeg t wel eens idd, maar besef zeker hoe goed we te hebben! 😀 maar blijf een excel nerd dus wil resultaten zien :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.