Nettowaarde update: Juni 2020

Nettowaarde update juni 2020We hebben de tweede volledige Corona maand in Nederland alweer achter ons gelaten en het is alweer juni. De zomer is begonnen en in het verleden was juni altijd de maand dat ik de belastingteruggave ontving. Dit jaar had ik de papieren mooi op tijd ingeleverd bij onze belastingadviseur en die had het op zijn beurt ook weer vlotjes ingediend. En sinds de belastingdienst ook lekker doorwerkt hadden wij de teruggave al in mei ontvangen. Dit heeft onze nettowaarde flink gestuwd en tezamen met ons vakantiegeld schieten we de lucht in. Een welkome ontwikkeling.

Nettowaarde

Door die ontwikkeling zijn wij zomaar de €40.000 aan nettowaarde binnengeschoten. Zonder teveel in detail te treden kan ik melden dat we al bijna halverwege richting de 50K zijn. Daar zijn we uiteraard super blij mee, mede omdat we er niet mega ons best voor hebben hoeven doen, zo is ons gevoel. Zo hebben we voor V een nieuwe telefoon gekocht en heeft V het één en ander aan kleding gekocht voor ons. We hebben een paar keer eten afgehaald en zijn met Hemelvaart 3 nachtjes en met Pinksteren 2 nachtjes naar de camping geweest. Want ja, met een camper kan en mag dat gewoon in deze tijd.

Aan de andere kant hebben we, net als vorige maand, bijzonder weinig brandstof getankt. In mei hebben we wederom maar eenmaal getankt wat €75,47 gekost heeft. Van die tankbeurt zit de auto tot op heden nog steeds halfvol. Dat thuiswerken bevalt niet alleen goed, maar is ook nog eens voordelig. Zeker aangezien de reiskosten gewoon vergoed blijven tot op heden.

Savingrate

Aangezien de nettowaarde zo fors gestegen is kan je er van uit gaan dat er ook forse inkomsten geweest zijn. Zoals hierboven al vermeld hebben we de belastingteruggave ontvangen en hebben we uiteraard beiden ons vakantiegeld ontvangen. Hoewel dit voor sommige mensen helemaal niet zo uiteraard zal zijn dit jaar. In totaal hadden wij een inkomen van een bedrag wat niet uit 4, maar zelfs uit 5 cijfers bestaat. Daarbij tel ik de belastingteruggave, kinderopvangtoeslag en HRA gewoon mee als inkomen. Het is namelijk geld dat onze kant op vloeit.

Aan de uitgavenkant hebben wij een redelijk normale maand achter de rug al met al. Aan de ene kant dus wat minder kosten door minder gebruik van de auto, aan de andere kant wat hogere kosten door de telefoon en wat reparatiewerk aan de camper. Onder aan de streep allemaal niets noemenswaardig eigenlijk.

Dit heeft ons bij een bruto savingsrate van 59.26% gebracht terwijl het, door de extra- en annuïtaire aflossing op de hypotheek bruto percentage op een slordige 66,60% is uitgekomen. Helaas valt dit hoge percentage niet vol te houden door ons ook al klinkt het als muziek in de oren.

Hoe is het bij jou gegaan in de voorbije maand?

Tagged , , ,

5 thoughts on “Nettowaarde update: Juni 2020

  1. Dat is een fijn inkomen! Hier ligt de savingsrste deze maanden ook erg hoog (daarom kijk ik ook enkel naar de savingsrste per jaar..) die ligt hier wat lager maar is hoger dan vorig jaar dus helemaal blij mee.

  2. Leuk verhaal! Al dat extra vermogen kan ook weer helpen bij toekomstige investeringen. Wij hadden ook een hele goede maand met een spaarpercentage van 71%. Daar zat wel een dure auto reparatie van 1000 euro bij in, kleding, en wat klus kosten. Maar dat hoort er natuurlijk gewoon bij. Ik herken verder goed wat je schrijft over dat thuiswerken wat goedkoper is vanwege lagere brandstofkosten. We mogen van geluk spreken dat we verder nog geen grote tegenslagen hebben gehad tijdens deze crisis.

  3. Wat een heerlijk dubbel inkomen. Vooral ook dat een dubbel inkomen met kinderen een veel lagere inkomstenbelasting oplevert. Ik ben daar altijd jaloers op.
    Vijf cijfers. Besteedt het wel. Geniet er van.

    1. Mede door de lagere inkomstenbelasting was de belastingteruggave zo hoog. Dat is zeker genieten. En het is inmiddels deels wel besteedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.