Nettowaarde update: Juni 2019

Normaal ben ik iets sneller met een nettowaarde update geven bij het beginnen van de nieuwe maand. Maar de laatste tijd lukt het even niet zo goed om blogjes te schrijven. De laatste week van Mei was echt mega druk voor ons. Onder andere hadden we twee verjaardagen en konden we de verjaardag van onze baby, welke nu een dreumes wordt, voorbereiden. Deze verjaardag is inmiddels ook gevierd. Wat een hectiek is dat, zo’n kinderverjaardag. Super leuk natuurlijk, maar aan het einde van de dag waren we allebei gebroken. Het was het overigens allemaal dubbel en dwars waard en B had het super goed gedaan.

Verder ben ik afgelopen zondag wezen fietsen met CheesyFinance. Niet zomaar even een gezellig stukje fietsen, maar 80 kilometer op de racefiets. Dit hadden we midden vorige maand ook al een keer gedaan. Toen over de Veluwe terwijl we dit keer meer de Achterhoek in trokken. Super leuk en heerlijk weer hoewel het eigenlijk te warm was en er te veel wind was.

Nu is dit nog maar een kleine greep van mijn bezigheden, maar het geeft een indruk. Zelfs mijn lichaam vond het allemaal wat te druk en plots kreeg ik het afgelopen dinsdagavond koud op de bank. En dat terwijl het ruim 24 graden was in huis. Toch maar eens gemeten of ik geen koorts had. En dat had ik dus wel, 38.2 graden. De volgende ochtend had ik dit nog steeds dus ben thuis gebleven van mijn werk. Overdag nog een beetje geslapen en weinig uitgevoerd. In de avond ging het gelukkig alweer beter.

Kortom, even rustig aan doen. En dan is er op mijn papa dag tijd voor een blogje terwijl B slaapt 🙂

Nettowaarde

Het was afgelopen maand natuurlijk de maand van het vakantiegeld. Zoals zovelen andere Nederlanders doen, hebben wij dit op onze spaarrekening gezet. Deze moet namelijk nog steeds naar een acceptabel niveau gebracht worden. Dit geeft natuurlijk een leuke boost op de nettowaarde wat ook terug te zien is in de grafiek.

Voor het eerst sinds dat ik onze nettowaarde bijhoud zijn we over de €30.000 heen gegaan. We hebben nog een hele reis te gaan totdat we de, hele moeilijke, grens van €100.000 weten te behalen. Maar ik ben er super blij mee dat we zo ongeveer op 1/3 zijn van die eerste ton.

Savingsrate

In de maand Mei hebben wij een bruto savingsrate van 31,86% behaald. Netto komen we uit op 42,27%. Dit had eigenlijk iets hoger moeten zijn. Echter was er een automatische incasso van de maand ervoor voor de kinderopvang niet goed gegaan. Deze hebben we vorige maand dus alsnog betaald. Daardoor was deze post voor de afgelopen maand dus extra hoog. In April daarentegen juist laag uiteraard.

Het had allemaal nog veel rooskleuriger kunnen zijn uiteraard, maar we hebben elkaar de afgelopen maand cadeautjes gegeven aangezien we beide jarig waren. Verder zijn er uiteraard cadeautjes gekocht voor B en hebben we onze verjaardag uitbundig gevierd en twee weken later nog die van B erachteraan. Dit heeft ons boodschappenbudget flink ondersteboven gezet.

Ook hebben we al wat eerste betalingen gedaan voor onze aanstaande vakantie.

Al met al zijn we dus best tevreden over de cijfers. Hoe is het bij jou gegaan?

Tagged , , ,

2 thoughts on “Nettowaarde update: Juni 2019

  1. t groeit bij ons ook lekker door. in mei idd mn mans vakantiegeld, naar de spaarrekening.. (juni is een nog fijnere maand.. belastingteruggave, btw zonnenpanelen etc) leuk om bij te houden idd en de groei te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.