Nettowaarde update: juli 2020

Nettowaarde update juli 2020Inmiddels is het al 10 juli en ik heb nog steeds geen nettowaarde update gegeven. Uiteraard gun ik met deze update een kijkje in ons financiële bestaan aan jullie als lezers, maar bovenal is het voor mij een stok achter de deur om mijn financiële huishouding op orde te houden. Nu had ik dat ik dat begin deze maand al wel gedaan, maar een blogje er over schrijven was er nog niet van gekomen. De belangrijkste oorzaak hiervan is onze vakantie.

We zijn een beetje aan het rondtrekken in onze camper. Hierbij was er of geen tijd, of geen zin of geen internettoegang voor een blogje. Maar zoals ze zeggen, beter laat dan niet en dat gaat hiervoor denk ik ook wel op.

We zijn inmiddels al weer twee weken aan het genieten van onze vakantie in de camper. Dit houd in dat er in de hiernaast getoonde grafiek ook al een kleine twee weken vakantie uitgaven zijn meegeteld. De grootste kostenpost, die ik ook volledig toereken aan de vakantie, is het onderhoud aan de camper. Deze viel iets hoger uit dan verwacht helaas. In juni heb ik een dikke €1500 aan kosten mee laten tellen als vakantie. Net geen €1100 van deze kosten is toe te rekenen aan het onderhoud van de camper.

Nettowaarde

Voor onze nettowaarde betekend dat een flatliner. Stel ik zou sterk inzoomen in de grafiek, dan zal je zien dat er toch nog een kleine groei is, maar dat is niet noemenswaardig verder. Belangrijker is dat we er, ondanks de dure reparatie niet financieel op achteruit gegaan zijn. Hier zijn we erg content mee.

Verder hebben we weinig bijzondere uitgaven gehad. Wederom hebben we maar één keer hoeven tanken. Wel zijn we weer wegenbelasting voor de camper gaan betalen sinds mei waar we in juni de eerste volledige afrekening voor kregen. Hierbij zat nu ook de roettaks. De belastingdienst was vergeten deze in de maanden april en mei af te schrijven wat ze in juni meteen voor die drie maanden hebben gedaan. Het gaat hierbij overigens niet om hele schokkende bedragen.

Een kostenpost welke we de afgelopen maand wel hadden die niet maandelijks terugkomt is dat we nieuwe abonnementen hebben genomen op de plaatselijke dierentuin. Bij elkaar €107 voor twee personen waardoor we weer een jaar lang zo vaak als we willen naar de dierentuin kunnen.

Savingrate

De savingrate ziet er niet goed uit voor deze maand. Bruto is deze zelfs in de min beland op een 7,95% negatief. Door onze extra aflossing welke we maandelijks doen en ook door de reguliere annuïteitenaflossing is de netto savingrate toch nog positief. Deze bedraagt 7,90%.

Nu de helft van het jaar erop zit kunnen ook wij de cijfers daarvan opmaken en hierbij zien wij een savingrate van 29,55% bruto en netto 42,43%. Lang niet slecht niet waar we behoorlijk tevreden over zijn.

Ben jij ook tevreden over je financiële huishouding?

Tagged , , , ,

1 thought on “Nettowaarde update: juli 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.