Nettowaarde update: Juli 2019

De maanden vliegen voorbij en alweer een nieuwe nettowaarde update is daar. De maand voor ons is helemaal snel gegaan aangezien we de tweede helft van de maand vakantie hadden. Dan lijkt de tijd altijd dubbel zo snel te gaan. Ondanks de perikelen rondom wat regelmaat die we misten was de vakantie een top tijd. Een tijd waarin we naar het buitenland geweest zijn en waarin we veel, misschien wel teveel, zijn wezen uit eten.

 

Budget voor de vakantie

We hadden niet een bepaald budget voor de vakantie afgesproken. We hebben het zo laten komen zoals het kwam. De accommodatie was wel redelijk prijzig en zoals gezegd zijn we aardig vaak wezen uit eten. Ook hebben we een aantal keer wat dingen in de plaatselijke supermarkt gehaald om het wat goedkoper te houden.

Om het, voor ons gevoel, een soort van betaalbaar te houden hadden we ons spaarpotje (zo’n varken met cash erin) leeg gehaald. Tot onze verbazing zat daar dik €500 in wat we mee op vakantie hebben genomen. Het is jezelf voor de gek houden uiteraard, maar daardoor lijkt de vakantie een stukje goedkoper.

Savingsrate

Na een uitbundige vakantie, waarin we eigenlijk alles gedaan hebben wat we graag wilden doen, hebben we de maand financieel gezien prima af kunnen sluiten. Dit komt mede door een belastingteruggave. De bruto savingsrate is uitgekomen op een nette 29,71% terwijl de netto savingsrate uitgekomen is op 39,88%. Dit is natuurlijk iets om best wel weer trots op te mogen zijn.

Zeker als we kijken naar de uitgaven die niets met de vakantie te maken hebben. Zo hebben we een bruiloft achter de rug waar we als dag gast voor waren uitgenodigd. Hiervoor hebben we onszelf beiden, of eigenlijk alle 3, in het nieuw gestoken. Uiteraard hoort daar ook een cadeau bij en hebben we een parasol gekocht bij de IKEA na aanraden van Joost & Merel van in de fruitboomgaard.

Nettowaarde

De afgelopen maand is onze nettowaarde dan ook gestaag doorgegroeid en zitten we inmiddels weer een stukje dichter bij de €100K. Hierbij zijn we overigens wel een klein beetje geholpen door de goed draaiende beurs. Op ons DeGiro beleggingsaccount is er naast de standaard inleg van 1x VWRL ook een aardige groei genoteerd. Daarnaast hebben we uiteraard onze maandelijkse aflossing op de hypotheek gedaan en de rest is op onze spaarrekening terechtgekomen.

Dus ondanks de relatief dure vakantie zijn wij weer tevreden. Hoe is de maand bij jou verlopen?

Tagged , , ,

6 thoughts on “Nettowaarde update: Juli 2019

  1. Helaas niet nog zo’n varkentje in huis. Die €500 heb ik al wel meegenomen in de cijfers, maar we missen het nu zeg maar niet op de spaarrekening.

 1. Is nettowaarde dat wat je hebt als je alles omzet in geld en dakloos bent? Ik heb ook in mijn blog het over wat zijn wij waard met het bezit in geld als we het allemaal te gelden zouden maken. Wij zitten dan nu nog 8k onder de ton euro maar dan wel als we dakloos zijn zonder bezittingen … zat ik me afgelopen dagen me te bedenken. Is dat bij jullie anders?

  1. Dankjewel voor je reactie.

   Bij ons is de nettowaarde de woning tegen initiële aanschafwaarde inclusief de waarde van onze spaarrekeningen en beleggingsrekening minus onze schulden. Materiële spullen laat Ik verder buiten beschouwing.

   Qua woningwaarde reken ik heel erg conservatief tot op heden.

 2. hier ook weer een kleine stijging in nettowaarde.. Duo volledig afgelost (de laatste 2000 euro! ) dus die schuld staat nu op 0 heerlijk 🙂 en weer wat gespaard (vakantiegeld, belastingteruggave etc) zijn altijd fijne maanden met een stijging in nw. laatste 2 kwartalen blijft het meestal zo goed als gelijk.. fijn om te weten zodat ik de verwachtingen daarop kan aanpassen 😉 al met al heel tevreden over het 1e en 2e kwartaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.