Nettowaarde update: Juli 2018

Nettowaarde update 2018Nettowaarde update: Juli 2018

Wij hebben een bewogen maand achter de rug. In eerste instantie was het nog wachten totdat de bevalling zou gaan beginnen welke in de tweede helft van juni zou plaatsvinden volgens de uitgerekende datum, maar toen diende de bevalling zich in de eerste week al aan. We hadden er zelf nog geen rekening mee gehouden eigenlijk aangezien het vaak zo is dat de eerste baby langer blijft zitten, maar B vond het mooi geweest en kwam naar de grote buitenwereld.

Vanaf dat moment had ik lekker een week vrij zodat we samen in alle rust aan het ouderschap konden beginnen en wennen aan de nieuwe gezinssituatie. “In alle rust” is uiteraard niet helemaal zoals het in werkelijkheid was. De eerste nachten waren behoorlijk gebroken en zodra de kraamhulp zich in de ochtend aandiende ‘overhandigde’ wij B aan haar zodat wij ons nog even lekker om konden draaien voor nog wat extra slaap. Dit hadden wij ook zeker nodig en hield ons de eerste dagen toch netjes op de been.

Waterschapsbelasting

Afgelopen maand kregen wij ook weer de rekening voor de waterschapsbelasting. Dit jaar bedraagt deze €281,11. Ten opzichte van vorig jaar is dit €12,35 hoger. Deels komt dit door de gestegen WOZ waarde van de woning. Die is in de tussentijd met €15.000 gestegen. Anderzijds komt het ook door de hogere tarieven. Zo is de watersysteemheffing ingezetene van €57,74 gestegen naar €59,47 terwijl de zuiveringsheffing meerpersoonshuishouden is gestegen van €48,89 nar €50,36. Als laatste is het tarief voor  watersysteemheffing gebouwd gestegen van 0,0286% naar 0,0294%. Ondanks alle bedragen en tarieven die gestegen zijn, valt de daadwerkelijke stijging wel mee vind ik.

Ondanks dat de vervaldatum pas op 31 augustus is heb ik de betaling meteen voldaan zodat we daar weer vanaf zijn.

Mobiele kosten van M (mij)

Sinds een aantal jaar lift mijn vader mee op mijn telefoonabonnement. Op papier heb ik twee telefoonnummers in bezit waarvan in de praktijk mijn vader er één gebruikt. Dit is zo ontstaan en bevalt prima voor ons. Het tweede telefoonnummer was altijd zo ingericht dat er alleen maar een paar belminuten gekocht werden. Tegenwoordig heeft mijn vader echter ook een smartphone waar hij ook graag een kleine databundel op wil hebben. Het abonnement is daar dan ook op aangepast. Sinds jaar en dag betaalde mijn vader één keer per jaar zijn deel van de rekening aan mij. Zo ook de afgelopen maand. Hij heeft €110 overgemaakt voor het afgelopen jaar. Hierdoor vielen mijn maandlasten wat lager uit.

Website hosting

Nu ik inmiddels een jaar bezig ben met deze blog, vorig jaar op 12 juli verscheen het eerste bericht, werd het ook tijd om het jaarabonnement van de website hosting te verlengen. Toen ik dit blog oprichtte had ik gekozen voor de service van Siteground (affiliate link). Zij hebben mij destijds zeer goed geholpen met wat technische vragen omtrent het installeren van WordPress met de bijbehorende databases. Dankzij deze professionele en bovenal snelle hulp kan iedereen die dat zou willen een blog starten. De service van Siteground kan ik dan ook zeker aanraden.

Het bevalt mij allemaal zelfs zo goed dat ik afgelopen maand een verlenging heb vastgelegd voor deze service. De hosting is voor de komende 3 jaar betaald wat mij in totaal €241,76 kost. In ruil voor deze goede service en continue uptime vind ik dit een prima bedrag.

Savings rate

Onze savings rate van afgelopen maand ligt net iets onder de savings rate van de eerste 5 maanden van 2018. De afgelopen maand hebben wij een bruto savings rate van 32,27% behaald terwijl het gemiddelde van de eerste 5 maanden 33,37% is. Als ik naar de netto savings rate kijk, dit is inclusief annuïteiten- en extra aflossing op de hypotheek, dan bedraagt de savings rate 48,08%. Ten opzichte van de eerste 5 maanden van dit jaar is dat juist iets hoger dan het gemiddelde. Het gemiddelde van deze 5 maanden kwam namelijk uit op 47,76%. Ik heb het niet geanalyseerd, maar mijn vermoeden is dat dit komt door het sneeuwbaleffect van onze tussentijdse extra aflossingen op de hypotheek. Hierdoor lossen we elke maand een klein stukje meer af.

Het zijn weer cijfers om dik tevreden over te kunnen zijn. Na het eerste halfjaar ziet de savings rate er ook zeer goed uit met een nette 47,82%. Is de eerste helft van het jaar bij jou ook zo goed gegaan?

Tagged , , ,

2 thoughts on “Nettowaarde update: Juli 2018

  1. bij ons komt er t eerste half jaar t meeste geld binnen.. ik maak volle werkweken/weinig vakanties/vrije dagen, mn man krijgt zn vakantiegeld en zn 13e maand (hij krijgt 4 wekelijks salaris dus in juli of augustus (dit jaar in juli) 2x salaris binnen 1 maand 😉 dus t sparen gaat altijd super de eerste helft van t jaar. 2e helft zit onze vakantie erin dus weinig inkomsten van mij, meer /andere uitgaven (vakantie, dagjes weg, meer bbq, bier, uit eten enz) de meeste spaardoelen zijn al gehaald of volgende maand gehaald 😉 dus t gaat super. we kunnen met ee gerust hart op vakantie 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.