Nettowaarde update: januari 2020

Ik ben wat laat, maar het is weer tijd voor een nieuwe nettowaarde update. In de vorige update gaf ik aan dat de dure december voor ons wel mee zou gaan vallen aangezien wij het qua cadeautjes niet heel gek zouden doen. Inmiddels zijn alle cijfers verwerkt en weet ik exact wat er door ons uitgegeven is in de maand december. Het blijkt voor ons de op 5 na goedkoopste maand van 2019 geweest te zijn. Al met al dus best prima voor de decembermaand. En dan te bedenken dat de december maand de op drie na beste maand is qua inkomen. We zijn dus een mooi stukje rijker geworden en dat ondanks dat mijn zorgverzekering al betaald is voor het hele jaar 2020.

Savingsrate

De savingsrate van ons vertaal ik altijd naar een netto savingsrate en een bruto savingsrate. De netto savingsrate is het procentuele getal waarbij ik de aflossing op de hypotheek niet meetel als uitgaven waarbij dit bij de bruto savingsrate wel telt als uitgave.

Onze bruto savingsrate was in december 42,14% terwijl het netto op 53,37% uitgekomen is. Inmiddels kan ik de balans voor het hele jaar ook opmaken. Bruto hebben wij over 2019 een savingsrate behaald van 5,21% terwijl het netto op 19,33% is uitgekomen. Dit klinkt als niet heel best, maar toch zijn wij er super trots op.

Het is namelijk de savingsrate inclusief aanschaf van de camper. Stel ik reken deze even niet mee, dan hebben we een netto savingsrate van 33,27% en bruto savingsrate van 19,15% behaald.

Nettowaarde

Volgens mij heb ik het nog niet eerder berekend op deze manier, maar onze nettowaarde is afgelopen maand met 3.74% procent toegenomen. In het afgelopen jaar is het zelfs met 22,79% toegenomen.

Nu klinkt dit als mega mega veel, maar op een beperkt vermogen valt dat in absolute Euro’s nog wel mee. Het zou mij enorm tegenvallen als het in 2020 niet beter zou zijn waarbij ik er van uit ga dat we een iets goedkoper jaar zullen beleven.

Wij zijn tevreden met de behaalde resultaten. Ben jij tevreden over jouw eigen resultaten?

Tagged , ,

2 thoughts on “Nettowaarde update: januari 2020

  1. Dat is een zeer mooi resultaat! De procentuele groei van het vermogen wordt naarmate het vermogen relatief groeit inderdaad langzaam kleiner. Zelf ben ik ook zeer tevreden over mijn december (en jaar)resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.