Nettowaarde update: februari 2020

Nettowaarde update februari 2020Ondanks dat deze maand gemiddeld langer is dan andere februari’s is het de kortste maand van het jaar. Daarom heb ik maar snel de maandelijkse update van de afgelopen maand verwerkt voordat de nieuwe maand alweer voorbij is.

Het is ons de afgelopen maand financieel prima vergaan. In januari ontving ik een hoger salaris dan normaal, ondanks dat er nog een verrekening moest plaatsvinden. Over het jaar 2019 maakte ik bij een bepaald doel op mijn werk kans op een bonus en dat doel heb ik verwezenlijkt wat resulteerde in een bonus van dik €1600. Helaas gaat zo ongeveer de helft naar de staat, maar ondanks dat had ik toch een mooi inkomen in januari. Het overgrote deel van deze bonus heb ik linea recta naar mijn spaarrekening gestuurd. Op mijn spaarrekening wil ik namelijk minimaal €1000 klaar hebben staan om de zorgverzekering voor het hele jaar vooruit te betalen. Dat doel bedrag is nu meteen weer gehaald met de aanvulling.

Nettowaarde

In januari hebben wij allebei onze zorgverzekering ook al volledig vooruitbetaald voor dit jaar. Daardoor valt de lijn in de grafiek wat laag uit wellicht. In ‘de boeken’ heb ik deze afschrijving verdeeld over de 12 maanden van het jaar. Hierdoor zal de savingsrate geen gekke sprong het diepe in maken. Ondanks de vooruitbetaling van de zorgverzekering zijn we toch weer rijker geworden dan de maand ervoor. Op de spaarrekening merken we er echter weinig van aangezien er weer een storting is geweest op onze DeGiro beleggingsrekening, maar er is ook een aanzienlijke extra aflossing op de hypotheek van €551,51 gedaan. Wij blijven namelijk graag lid van #TeamLageLasten. De reguliere aflossing op de annuïteitenhypotheek bedroeg deze maand €181,25.

Bij onze nettowaarde tel ik trouwens enkel onze bezittingen op onze spaarrekeningen en onze beleggingsrekening. Ik reken met een WOZ waarde van €260.000 terwijl deze in het afgelopen jaar €284.000 was (peildatum 1 januari 2018). Verder tel ik de waarde van de spaarrekening en beleggingsrekening van onze dochter niet mee.

Savingsrate

Onze bruto savingsrate kwam uit op een mooie 35,73% terwijl de netto savingsrate uitgekomen is op 49,14%. Dit is dus op papier het geval. In werkelijkheid is deze veel lager doordat we de komende 11 maanden geen zorgverzekeringen meer hoeven te betalen. Dit heeft voor mij 2% en voor vriendin 3% korting opgeleverd. In Euro’s gaat het totaal om ongeveer €60. Toch mooi meegenomen en vele malen meer dan wat het op de spaarrekening zou opbrengen.

Hoe is het bij jou gegaan in de afgelopen maand?

Tagged , , , , ,

4 thoughts on “Nettowaarde update: februari 2020

 1. wij betalen ook de zorgverzekering in 1x zijn beide bij dezelfde verzekeraar dus dezelfde besparen (2%) dit was bijna 2000 euro idd.
  helaas werd onze kat na 5 weken vermissing gevonden en t advies van de dierenambulance was dierenarts. ze heeft het niet gered.. maar de rekening was 900 euro.. slik.. toch blij dat we het kunnen betalen van onze buffer… en hoefden we alleen verdrietig te zijn om het verlies van de kat en niet het uitgeven van het geld.. (de kids schrokken ook van t bedrag en waren bang dat we niet meer op vakantie konden dit jaar.. ahh)

  ook de waterschapsheffing rekening kwam al binnen (of welke t ook was.. svhw) 300 euro. die ook maar gelijk betaald (31-1 )
  onze savingsrate komt hierdoor ver in de – uit.. 😉 ach dat trekt gelukkig gedurende het jaar weer recht 😉 vorig jaar kwamen we op 20% uit dat is ook mn doel voor dit jaar 🙂

  1. Jeetje, dat is ook balen van de kat. Wel fijn dat jullie hem nog even hebben kunnen zien in levende lijve. Een hoge rekening rijker, maar een hoop euro’s armer. Mooi dat de kinds denken dat de vakantie meteen niet door kan gaan. Fijn dat het besef er is dat het geld jullie niet op de rug groeit.
   Die waterschapsbelasting en OZB zullen hier binnenkort ook wel op de (digitale) mat vallen. Ben vooral benieuwd naar de hoogte van de nieuwe WOZ waarde.

 2. Januari was een gewone maand qua uitgaven. De inkomsten lagen hoger door teruggave van de belastingen. Dat gel heb ik direct gereserveerd voor mijn maand extra vakantie in de zomer. Dan kan ik daar al zonder zorgen naar toe leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.