Nettowaarde update: Februari 2019

Nettowaarde update februari 2019Het nieuwe jaar zou de boeken in moeten gaan als het jaar waar bijna elke Nederlander er financieel op vooruit gaat. Voor ons geldt dit echter niet helaas. Wij gaan er flink op achteruit door dat we beiden minder zijn gaan werken. Een bewuste keuze en eentje met gevolgen die voor ons te overzien zijn. Financieel gezien zouden we er waarschijnlijk niet 20% op achteruitgaan, maar iets minder dan dat. Uiteraard profiteren wij ook van de loonsverhoging door de lagere belasting. Daarnaast heeft V er een stukje loonsverhoging van haar werkgever bij gehad. Nu weten wij nog niet exact wat dit jaar onze inkomsten zijn doordat de inkomens afhankelijke combinatie korting pas verrekend wordt bij de belastingaangifte. Echter vooralsnog hebben we geen klagen en komt het er op neer dat we ons normale levenspatroon voort kunnen zetten en gewoon kunnen blijven aflossen, beleggen en sparen.

Savingsrate

Dit jaar zijn wij niet bepaald vliegend van start gegaan met onze savings rate. We hebben natuurlijk de E-bike gekocht en een nieuwe BBQ. De cashback waar ik over schreef hebben we inmiddels al retour ontvangen. Verder hebben we niet een hele bijzondere maand gehad qua kosten.

Aan de inkomsten kant zaten we nog wel goed. Mijn bonusregeling werd namelijk uitgekeerd wat een extra inkomsten van ruim €600 was. Ook werd de kinderbijslag in januari aan ons uitbetaald waardoor we bij elkaar flink wat inkomsten hadden. Helaas was het nog niet genoeg om al onze kosten te dekken. We hebben een bruto savings rate behaald van -4,48%. Echter tel ik de aflossingen mee, dan staan we nog wel positief op 8,68%.

Nettowaarde

Onze nettowaarde is wel iets gezakt ten opzichte van het begin van het jaar. Als ik de cijfers echter bestudeer, dan valt het mij alleszins mee. Zouden we de fiets en de BBQ niet gekocht hebben, dan waren we toch nog zo’n €500 rijker geworden. Volgende maand hoop ik dus iets te zien wat daar meer in de buurt komt. Echter is de auto inmiddels naar de garage geweest en ik moet nog de tandartsrekening betalen, maar dat zijn zorgen voor de volgende nettowaarde update 🙂

Tagged , , ,

2 thoughts on “Nettowaarde update: Februari 2019

 1. Leuk, bruto en netto SR. Oprecht, ik meet dat ook.
  Heb bruto -106%, netto 4% over januari.
  Kwam zo uit.
  Zorgverzekering voor een jaar, aanbetaling voor een grote aankoop waar ik al voor heb gespaard en deel geld overmaken waar een vd kids dit jaar recht op krijgt.

  1. Zo, das een flink verschilletje 🙂
   Wij hadden trouwens ook de zorgverzekering vooruitbetaald. Helemaal vergeten te vermelden in mijn blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.