Nettowaarde update: December 2020

Nettowaarde update december 2020Sinterklaas is voorbij en terwijl ik dit schrijf staat Radio 2 aan met kerstmuziek en is het nog maar even wachten tot de heerlijke top 2000 weer van start gaat. Dit betekent dat december in volle gang is en ik weer een nieuwe nettowaarde update kan geven.

Inmiddels hebben we de 50 duizend aan nettowaarde behaald en kunnen we door naar de ton toe gaan werken. De eerste helft van dat ton hebben we ongeveer in 3.5 jaar bereikt. Het zal mij benieuwen of de tweede helft sneller gaat. We zouden dat mogen verwachten eigenlijk aangezien we een sneeuwbal aan het rollen brengen die steeds groter wordt. Wellicht hebben we de helft over 3 jaar te pakken. De tijd zal het leren.

Nettowaarde

De afgelopen maand was qua uitgaven eigenlijk een hele saaie maand. Als bijzondere uitgavenpost hebben we eigenlijk maar één ding gehad en dat is een nieuwe kledingkast voor onze dochter. Deze hebben we bij onze grote Zweedse winkel vandaan gehaald en kostte totaal niet meer dan €200. Verder hebben we over de hele linie dus geen bijzondere uitgaven gehad en zijn we juist iets goedkoper uit dan voorgaande maanden. We hebben bijvoorbeeld momenteel geen lopende kosten aan de camper. Deze staat namelijk in de stalling opgeborgen welke al voor een heel jaar betaald is. De verzekering is ook al voor een jaar betaald en de wegenbelasting is geschorst aangezien we er in de wintermaanden toch niet mee rijden. Dat laatste scheelt dik €90 per maand.

Mede door deze lage uitgaven zijn we weer een stukkie rijker geworden.

Savingrate

Als ik naar de savingrate kijk, dan valt op dat alleen de maanden januari, april en mei beter waren dan de afgelopen maand. Dit is makkelijk te verklaren. In januari kreeg ik een bonus uitbetaald, in april was een lockdown maand en in mei kregen we vakantiegeld. Bruto hebben we een savingrate van 32.95% behaald en netto is dit zelfs 48.51%. De december maand is traditioneel gezien bij ons altijd een goede maand qua inkomen wegens een 13de maand van mij en een eindejaarsuitkering van V. Dat zal dit jaar niet anders zijn en met die cijfers erbij zullen we een zeer positief jaar qua financiën af kunnen sluiten. Volgende maand meer daar over.

Hoe zien jouw financiën er aan het einde van het jaar uit?

Tagged , ,

1 thought on “Nettowaarde update: December 2020

  1. Gefeliciteerd met die €50k mijlpaal! Je mag inderdaad verwachten dat je de volgende €50k sneller bereikt. Dat is het leuke aan deze manier van investeren: hoe meer je overhoudt, hoe meer geld je aan het werk kunt zetten, hoe harder alles groeit.

    Onze financiën zijn aan het eind van het jaar vaak wat rommelig vanwege alle jaarlijkse betalingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.