Nettowaarde update: december 2019

Nettowaarde 1219The most wonderfull time of the year is weer aangebroken. Het is december. Zoals denk ik iedereen wel met mij eens zal zijn vliegt de tijd voorbij en komt het jaar alweer bijna tot zijn einde. We leven nu toe naar pakjesavond en de kerst duurt ook nog maar 12 werkdagen voor mij. Dat betekend inmiddels ook dat we black friday en cyber monday achter ons hebben gelaten. De Sinterklaas cadeautjes zijn binnen of zijn nog onderweg en met kerst doen wij geen cadeautjes. Eigenlijk kunnen wij stellen dat daarmee de dure maand qua uitgaven al geweest is.

En wij zijn er redelijk ongeschonden doorheen gekomen moet ik zeggen. Afgelopen weekend hadden we al afgesproken met mijn ouders om pakjesavond te vieren. Dat werd redelijk kleinschalig gehouden gelukkig. Wij hadden zelf aangegeven wat de wens van B was en mijn ouders hebben daarvoor gezorgd. Het is een nieuwe pyjama geworden, een magnetisch tekenbord en een houten speelgoed ontbijt set. Bij elkaar zo’n €30-€35 schat ik in. De afspraak was dat we als volwassenen geen cadeautjes zouden doen. Dit beviel voor een ieder heel goed.

Nettowaarde

Mede doordat wij geen gekke fratsen hebben uitgehaald voor Sinterklaas, black friday of cyber monday hebben wij niet een mega dure maand gehad. Onze standaard aflossing op de woning is gedaan. De standaard aanschaf van weer een VWRL aandeel is gedaan en waar mogelijk hebben we de spaarrekening weer wat aangevuld. Door deze verschillende zaken is onze nettowaarde in de afgelopen maand weer gestegen met zo’n €1100. Gestaag maar steady groeit het weer elke maand. Met een hele lange adem zullen wij ons doel bereiken.

Savingsrate

De savingsrate van de afgelopen maand is uitgekomen op 15,18%. Tel ik de aflossingen mee, dan hebben we een savingsrate van 31,81% behaald. De aflossingen op de hypotheek zijn inmiddels met 10% toegenomen ten opzichte van toen we er net mee begonnen. Elke maand groeit hierdoor de savingsrate dus ook een klein beetje. De sneeuwbal doet zijn werk.

Hoe is het jou vergaan in de afgelopen maand?

Tagged , ,

3 thoughts on “Nettowaarde update: december 2019

  1. Wij hadden over de maand november een savings rate van 63%, waar we erg tevreden over zijn. Hierin is de hypotheekrente-aftrek, aflossing, (verwacht) dividend, vakantiegeld en 13e maand ook verwerkt, om zo een realistischer beeld te krijgen van de echte inkomsten en echte uitgaven. De maand ervoor mikten we op een zo hoog mogelijk percentage, we kwamen toen uit op 78%. Het is goed om te weten wat je baseline is (houtje bijten), maar het ging voor ons te ver om dat langer dan een maand te doen. Wel een hoop van geleerd!

  2. wij kregen zomaar nog even 2000 euro aan kindgebonden budget.. totaal niet nodig maar ga t ook niet terugstorten uiteraard 😉
    deels al weer uit gegeven… mn een nieuwe tv.. wou hij la heel lang en gunde het zichzelf voor zn verjaardag 😉 ach prima na zo’n meevaller.. helaas werd de vaatwasser jaloers..die wou ik volgend jaar pas vervangen maara na schoonmaken gfa hij een error die volgens meneer google via een monteur opgelost moest worden. dat vond ik m niet meer waard dus direct maar een nieuwe..
    dus wat ups en downs 😉 meer ups dan downs dus positief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.