Nettowaarde update: December 2018

Nettowaarde update December 2018Wat gaat de tijd nog snel zeg. Het is al weer december. De Sinterklaas cadeautjes zijn gekocht en zelf hebben we ons ook verwend. Met black friday hebben we namelijk eindelijk de PlayStation gekocht. We zijn er wel voor naar Duitslang gereden aangezien daar wél goede aanbiedingen waren, maar gelukkig is dat hier toch om de hoek.

De PlayStation is echter nog niet betaald. Althans… Uiteraard is die wel betaald, maar dan met onze ANWB VISA kaart. Ik verwacht dat ik de rekening hiervan pas voor 15 januari moet voldoen. Daar kunnen we dus nog even voor sparen. Voordeel hierbij is dat de aankoop verzekerd is en ondanks dat het uitgesteld betalen is, er geen rente wordt gerekend.

Savings rate

Aangezien wij vorige maand verder eigenlijk niets bijzonders gedaan hebben, hebben wij de maand zeer positief af kunnen sluiten. Onze bruto savings rate is op 43,61% uitgekomen terwijl de savings rate inclusief aflossingen zelfs op 58,71% uitgekomen is. De afgelopen maand komt hierdoor op de derde plaats van dit jaar. Ik verwacht overigens dat de volgende maand mogelijk nog wat beter zal zijn aangezien ik een 13de maand ontvang en V ook een bonus tegemoet kan zien. Terwijl iedereen de decembermaand altijd een dure maand vind valt dat bij ons normaliter gezien erg mee.

Nettowaarde

Onze nettowaarde is de afgelopen maand dan ook flink gegroeid. Om precies te zijn met €1.998,56. Door deze forse stijging zijn we inmiddels weer meer waard dan voordat we onze nieuwe auto kochten in augustus. Dat gaat dus weer voorspoedig vooruit en hopelijk kunnen we aan het einde van het jaar de 25K doorbreken om vervolgens door te stomen naar de eerste echte, en moeilijkste, eerste €100.000.

Aflossing

Onze nettowaarde stijgt dan wel flink. Ons belegd vermogen groeit helaas nog niet echt hard. Daar staat nu ‘slechts’ €1.800 voor ons te werken. Dit had al veel meer kunnen zijn uiteraard, maar wij bewandelen een weg waarbij wij het belangrijker vinden om onze schulden af te lossen. Momenteel zijn we hard op weg om een eerste hypotheekdeel af te lossen. Elke maand gaat daar inmiddels bijna €540 naar toe wat elke maand weer meer wordt door de rentebesparing.

Daarnaast sparen we ook elke maand tenminste €500 voor de studieschuld van V. Als er geen gekke dingen gebeuren dan kunnen we die volgende maand aflossen. We moeten echter nog samen beslissen of we dat willen doen aangezien de lening zeer goedkoop is. We betalen slechts 0,12% rente wat effectief per maand op net geen €1 uitkomt. Tot op heden ‘gebruiken’ we het gespaarde geld als noodbuffer. Gelukkig is het nog niet nodig geweest. Maar onze reguliere noodbuffer is nog niet weer op orde na de aanschaf van de auto.

Het zou dus goed mogelijk zijn dat we de DUO schuld nog niet afbetalen aan het einde van het jaar. Voor de belasting maakt het voor ons nog niet uit aangezien we nog niet het punt hebben bereikt dat we vermogensrendement belasting moeten betalen.

 

Al met al kunnen wij weer op een financieel fijne maand terugkijken en zien we met genoegen uit naar weer een nieuwe maand.

Hoe is het bij jou verlopen de afgelopen maand?

Tagged , , ,

6 thoughts on “Nettowaarde update: December 2018

  1. hier geen stijging deze maand. alweer niet. door wat extra uitgaven zoals de apk/nieuwe banden voor de auto 460 en nieuw wiel en onderhoud bakfiets 210 euro.. beide noodzakelijk. geen spaargeld voor hoeven gebruiken maar dus ook niets naar de spaarrekening deze maand. wel nog even 25 extra afgelost bij duo (met in mn achterhoofd kleine beetjes helpen ook.. hopelijk kunnen we m volgend jaar helemaal aflossen ook al levert dat idd t minste op. hier ook 0,12% rente.. bedrag is al zo laag dat we eigenlijk winst maken op de lening.. door de 77 cent korting op betalen via auto incasso.. we betalen nu ongeveer 36 cent rente per maand terwijl er geen 100 maar 100,77 afgeschreven wordt op de schuld elke maand.. 😉 ) maar ik wil er gewoon vanaf en daarna beginnen met extra aflossen op de hypotheek.
    uiteraard een kleine groei dus in netto waarde door de verplichte aflossingen op duo en de hypotheek en de storting bij binck. voor het eerst 200 ipv 100 gestortn (onze maandeljkse inleg verhoogd.. we zitten nu op een inleg van 1600.. de waarde weet ik niet, heb er bewust geen inloggegevens van, alleen mn man. wil er niet te veel mee bezig zijn, zeker niet met de lage waarde op dit moment )

  2. Fijn dat jullie het punt voor aanschaf auto weer gepasseerd hebben! Wij hebben begin dit jaar een aantal maanden dubbel afgelost op onze studieschulden. Vanwege het enorm lage rentepercentage hebben we uiteindelijk besloten dat weer te stoppen en het voorlopig bij de reguliere aflossingen te houden. Voor nu levert het meer op om extra af te lossen op de hypotheek of te beleggen met dat geld.

    1. knap dat je die keus kan maken.. wij lossen al extra af maandelijks doordat we het maadbedrag verhoogd hebben.. en sinds kort los ik ook t restant van de betaalrekening af de laatste dag van de maand, zodat we op 0 eindigen.. zo heb ik al 468 euro extra afgelost dit jaar.. wil er gewoon vanaf.. daarna idd met de hypotheek beginnen extra aflossen.. lastige keuzes soms. dit is een korte termijn keus.. wil er gewoon vanaf.. levert niets op behalve rust als die eindelijk weg is, maar qua rente winst de duurste oplossing idd.. 😉

    2. Met die gedachten loop ik soms ook rond ja. Maar ik wil ook zo graag ‘debt-free’ zijn. En dan moet er natuurlijk afgelost worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.