Nettowaarde update: Augustus 2020

Nettowaarde update augustus 2020Deels in juni, maar ook zeker in juli hebben wij onze vakantie gevierd. Zoals heel Nederland zal begrijpen is dat niet de juiste tijd om er rijker op te worden. Ondanks de hele ellende rondom COVID-19 zijn wij lekker op vakantie geweest wat uiteraard het nodige gekost heeft. Ons plan was om naar Toscane te rijden met de camper, maar dat hebben we toch anders aangepakt. We zijn dichter bij huis gebleven en zijn bij onze oosterburen geweest. Helaas hebben we niet echt fantastisch weer gehad, maar toch een prima vakantie beleefd.

Na alle financiën nagelopen te hebben valt het mij weer op dat vakantie vieren met een camper relatief goedkoop is. Dit komt uiteraard door het bezit van zo’n voertuig. Hadden we er één moeten huren, dan was de vakantie een stuk duurder geweest. Nu kan je beredeneren dat het hebben van een camper ook geld kost en daar ben ik het mee eens. Daarom heb ik het onderhoud van de camper bij onze vakantiekosten opgeteld. Twee weken vakantie en nog een weekendje weg met de camper hebben ons, inclusief €1100 onderhoud, €2700 gekost. Daar ben ik best tevreden over.

Nettowaarde

Onze nettowaarde heeft het allemaal uiteraard geen goed gedaan. Ondanks de vakantie zijn we toch een stukje rijker geworden. Dat is wederom te danken aan onze aflossing op de hypotheek. Het is eigenlijk de bedoeling dat we volgende maand toch weer eens flink door stijgen met onze nettowaarde. Anders komt die eerste ton nooit dichterbij.

We hebben de afgelopen maand, naast onze vakantie, nog wat uitgaven gehad die we niet maandelijks hebben. Zo hebben we een nieuw Thule Yepp Maxi fietsstoeltje gekocht voor ons kindje en hebben we een Aqua Marine Fusion SUP board gekocht. Naast deze aankopen zijn er eerder dit jaar wat zorgkosten geweest waardoor de complete eigen bijdrage van V er doorheen gejaagd is. Hiervan kwam de rekening in juli.

Savingrate

Door al deze uitgaven is de savingrate helaas negatief geworden. De bruto savingrate althans. Die is op -8,58% uitgekomen. Zoals al vermeld zijn we toch rijker geworden de afgelopen maand en dat komt door de extra aflossing op de hypotheek. Onze netto savingrate is dan ook positief met een schamele 6,56%.

We zijn gelukkig wat mooie ervaringen rijker en hebben een mooi nieuw gadget waar we nog lang plezier van hopen te hebben.

Tagged , , , ,

3 thoughts on “Nettowaarde update: Augustus 2020

  1. Kamperen is ook rijkdom, ook al doen de cijfertjes anders blijken. Lekker genieten tussendoor dus en dan weer door voor de ton. Duurt iets langer, maar wel beter vol te houden lijkt me.

  2. Mooi zulke staatjes. Ik hou ervan <3. En ook eerlijk hoe je er naar kijkt. Toch vind ik €2700,- niet "relatief weinig geld". Ter vergelijking: wij zijn net dik twee weken in Zuid- Frankrijk geweest voor in totaal (alles incl excursies e.d.) €750,-. Wij hebben dan wel een auto van de zaak, maar toch. Vorig jaar drie weken naar Kroatie geweest incl. kitesurfles en een weekend Dubrovnik en we waren €2200,- kwijt. En wij bezitten geen camper, dus moeten de accomodatie nog huren. Maar mooi genieten is het, hoeveel je ook kwijt bent. En dat is ook wat waard.

    1. De €2700 die ik noem is inclusief het onderhoud van de camper + APK á €1100. Echte vakantie kosten waren dus zo’n €1600. Hiervoor hebben we inderdaad geen accommodatie hoeven huren, maar wel een plek op een camping wat ook zo 30-40 per nacht kost.
      De €750 voor twee weken in zuid-frankrijk vind ik wel echt absurd laag moet ik zeggen. Alleen de tol over de peage is al bijna €200. Ik vraag mezelf dan ook echt af hoe jullie dit gedaan hebben 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.