Nettowaarde update: Augustus 2018

Nettowaarde update Augustus 2018Nettowaarde update Augustus 2018

Elke maand maak ik een bericht over de voorgaande financiële maand. Normaal gesproken verschijnt dat bericht 1-2 dagen na de eerste van de nieuwe maand. Wegens drukte rondom B, maar ook wegens verminderde zin en de aanschaf van een nieuwe auto is het er dit keer helaas niet eerder van gekomen. Maar beter laat dan niet zeggen ze altijd.

Draagzak

Afgelopen maand hebben wij eigenlijk een hele gemiddelde maand achter de rug qua uitgaven. Dit ondanks dat we toch een paar wat grote uitgaven hadden die we normaal gesproken niet hebben. Zo hebben we een draagzak gekocht voor B. De moeder van V had vroeger ook al een draagzak waar ze V nog in gehad heeft. Die hadden wij nu gekregen. Dat was echter een model uit de jaren 80 die er nu niet meer mooi uitziet. Dat was overigens nog niet het ergste. Hij was ook helemaal vaal geworden en verkleurd terwijl de kleurstelling ons ook zeker niet aanstond. Daarnaast was de gebruiksvriendelijkheid van deze draagzak ver te zoeken en het comfort was er ook niet eigenlijk.

Uiteraard hebben we een rondje marktplaats gedaan om te kijken wat er tweedehands te koop was, maar dat was ook niet bepaald wat we zochten. Dus dit keer toch voor nieuw gekozen. Gelukkig hadden we nog een paar cadeaubonnen die we hier aan konden spenderen waardoor het totaalbedrag nog enigszins meeviel.

NAS

Verder hebben we nog twee nieuwe harde schijven gekocht voor onze persoonlijke cloud oplossing. Inmiddels alweer ruim een jaar geleden had ik zo’n apparaat aangeschaft nadat ik ermee geïnfecteerd was door een blog van Geldnerd. Toen had ik er nog twee oude 1TB disken ingestoken waarbij één van de twee inmiddels bad sectors had. Tevens begonnen ze te klein te worden. Tijd voor uitbreiding dus. Dat kostte ook weer zo’n €300.

Savings rate

Voor de rest hebben we eigenlijk geen bijzonderheden gehad. Daardoor is onze bruto savings rate op 32,98% uitgekomen. Inclusief aflossingen hebben we een netto savings rate van 48,57% genoteerd. Dat betekend dus dat we net niet de helft van ons loon hebben gespaard, belegd of afgelost. In de bijgaande afbeelding zie je ook weer een nette stijgende lijn. Ik kan echter nu al verklappen dat dit er volgende maand compleet anders uit zal zien. We hebben namelijk inmiddels wel een nieuwe auto aangeschaft. Hoe ons avontuur hierbij verlopen is zal ik nog in een blog verwerken en probeer ik voor het weekend online te zetten.

Vooruitgang

Aangezien de auto in augustus gekocht is zien we daar in de cijfers van juli nog niets van. Zeker daardoor is het leuk om even naar de vooruitgang te kijken. Ten opzichte van een jaar geleden is onze nettowaarde met ruim €19.800 toegenomen. De volgende maand zal de grafiek er dus anders uitzien aangezien ik onze bezittingen (afgezien van het huis) niet bij onze nettowaarde optel. Onze nieuwe tweedehands auto is nu dus eigenlijk in één klap afgeschreven 🙂

Hoe was jouw maand verlopen en had jij nog bijzondere uitgaven?

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.