Nettowaarde update: Augustus 2018

Nettowaarde September 2018Nettowaarde Augustus 2018

Maandelijks geef ik een update over onze nettowaarde. Elke maand laat ik een grafiekje zien van de groei van onze nettowaarde. Deze maand lukt dat helaas niet. De grafiek is er wel, maar voor de eerste keer sinds dat ik de nettowaarde bij houd is deze gedaald. Dat zat er natuurlijk aan te komen aangezien we een nieuwe auto gekocht hebben. Aangezien ik niets van onze bezitting, behalve geld en het huis, als nettowaarde zie is onze nieuwe auto dus meteen naar €0 afgeschreven. In de grafiek levert dit een flinke dip op, echter had deze nog veel groter kunnen zijn. Zoals eerder vermeld, hebben wij onze vorige auto voor €1.700 kunnen verkopen waardoor de aanschaf van de nieuwe auto minder ‘pijn’ deed dan van te voren verwacht. Verder hebben we afgelopen maand, afgezien van de aanschaf van de auto, toch een ruime €1.700 gespaard. Dit is inclusief aflossingen op de hypotheek. We zijn dus ‘slechts’ zo’n €5.700 naar beneden gegaan.

Savings rate

In de ‘boeken’ heb ik de aanschaf van onze nieuwe auto verder niet opgenomen. Dit zou namelijk een erg vertekend beeld geven voor de savings rate welke ik ook per kwartaal en per jaar uitreken. De afgelopen maand was de savings rate, ondanks dat ik de aanschaf van de auto niet meetel, nog steeds vrij laag. Bruto is deze namelijk op 18.87% blijven steken. We hebben natuurlijk nieuwe winterbanden gekocht, maar ook vrij veel geld uitgegeven aan brandstof. Daarnaast hebben we beide een nieuw paspoort gekocht en heeft V aardig wat nieuwe kleding moeten kopen nadat ze bevallen is. Niet omdat ze de overtollige kilo’s niet kwijt is, maar omdat een deel van de oude kleding uitgerekt was door de zwangere buik en de garderobe weer aangevuld moest worden.

Netto gezien (inclusief aflossing op de hypotheek) is de savings rate toch nog op 34.64% gekomen. Ondanks dat dit de op een na slechtste maand is voor dit jaar, kunnen we daar verre van over klagen en sparen we nog altijd veel meer dan de gemiddelde Nederlander. Daarnaast sparen we ook veel meer dan de stelregel van het NIBUD om tenminste 10% te sparen.

Sparen

Wij zijn in de tussentijd nog hard bezig om te sparen voor de studieschuld van V. Als we zo doorgaan dan dat we nu doen, dan is de studieschuld bij de DUO aan het einde van dit jaar volledig afgelost en kunnen we ons op andere doelen gaan richten.

 

Hoe is het bij jou gelopen de afgelopen maand? En hoe gaat het met de doelen die je jezelf gesteld hebt?

Tagged , , , ,

3 thoughts on “Nettowaarde update: Augustus 2018

    1. Ik ben niet ontevreden. Wel jammer dat de spaarrekening geplunderd is nu. De auto bevalt wel heel goed eigenlijk. Was een goede keuze.

      En nu inderdaad weer een sprintje trekken naar de groene lijn.

  1. leuk om te lezen altijd!

    hier gaat t super 🙂 in aug niet heel veel inkomsten door vakantie in juli maar over het hele jaar gezien gaat t super. heb dit jaar een prima inkomen van mn werk als gastouder en ook mn man heeft een lekker stabiel prima inkomen. onze uitgaven stijgen af en toe ook wel mee maar we zijn ook goed blijven sparen 🙂 de nettowaarde bijft lekker stijgen in ieder geval dus dat is erg fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.