Nettowaarde update: April 2019

Nettowaarde

Het is de dag van de grappen en misleidingen. Nou, daar doe ik dus niet aan mee. Gewoon business as usual, gewoon normaal. Niks geks… behalve dit keer geen grafiekje bij mijn nettowaarde update. Waarom niet? Schaam ik me daar zo voor dan? Ownee, dat is het niet hoor. Ik heb slechtere maanden wel gewoon geplaatst, dus dat houd mij zeker niet tegen. Er is gewoon geen of nauwelijks progressie geboekt. Geen interessant plaatje. Niets nieuws.

Aan de andere kant. De grafiek is niet naar beneden gegaan. Dat betekend dat we nog steeds rijker geworden zijn in de voorbije maand. Welgeteld €315. Van dat bedrag is €82,03 te danken aan de stijging op de beurs en wat dividend.

Kosten

We hebben best wel wat flinke kosten gehad. We hebben namelijk traphekjes gekocht en een nieuwe regenjas voor V die ze tijdens het fietsen kan gebruiken. Daarnaast heb ik een nieuwe telefoon gekocht. Dit keer geen dure Apple iPhone, maar een telefoon van Chinese makelij. Vele malen goedkoper terwijl de hardware beter is. Over de software hebben we het verder eventjes niet, oké?

De afgelopen maand was het ook de maand dat de enveloppe met daarin de gemeentebelastingen op de mat viel. Daarin stond onder andere onze nieuwe WOZ-waarde en het bedrag dat we moeten betalen. Sinds dat we het kunnen leien betalen we deze gemeentebelastingen meteen in zijn geheel. Die kosten hebben we de afgelopen mand dus ook gehad.

Eigenlijk dus allemaal kosten die we normaal gesproken niet hebben. Maar ja, zo is het elke maand wel iets.

Savingsrate

Doordat we dus eigenlijk best wel veel kosten gehad hebben is de savingsrate dramatisch slecht. Bruto gezien zelfs onder 0. Om precies te zijn -8,80%. Hierbij is het de 3 na slechtste maand ooit sinds ik het in 2016 bij ben gaan houden. Netto gezien, dus inclusief aflossingen, komen we nog net boven 0 uit. Namelijk op 7,37%. Want de aflossingen gaan bij ons altijd voor. Ook is er net als elke maand een bedrag ingelegd bij DeGiro.

Al met al ben ik eigenlijk niet ontevreden en hebben we het kwartaal, zowel netto als bruto, positief afgesloten. Hoe is het bij jou de afgelopen maand op financieel vlak gegaan?

Tagged , , , ,

1 thought on “Nettowaarde update: April 2019

  1. een prima maandje. hielden 233 over eind van de maand (ehm op de betaalrekening. hielden wel meer over, dat staat al op de spaarrekening 😉 ) dit extra afgelost op duo om de betaalrekening weer leeg te maken. laatste dag van de maand stort ik het restant naar duo en maak dan het nieuwe maandbedrag over. ingewikkeld maar ach het werkt 😉 (ik hou van afronden net als geldnerd, laten we het daar maar op houden ;))
    verder weinig gekke uitspattingen dus omdat we dus prima uitkwamen met het door mij bedachte maandbedrag. savingsrate hou ik niet per maand bij, enkel per jaar. nettowaarde stijgt ook weer na de dip van de aanschaf van de zonepannelen 😉 maar ook hier dus een heerlijk rustige maand, niets bijzonders idd. gemeentelijke heffingen waren in februari al betaald dus ook daar geen omkijken meer naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.