Nettowaarde update: april 2018

De paaseieren zijn op en er is geen chocolade meer te vinden in huis. Dat betekent dat het paasweekeinde voorbij is en dat ook april goed en wel begonnen is. Wat was het een heerlijk lang weekend. Goede vrijdag was al een collectieve vrije dag voor mij. Ook V had een collectieve vrije dag waardoor we samen een mooi lang weekend hebben gehad.

V had vrijdag met een vriendin afgesproken en ik heb mezelf druk gemaakt met een paar nieuwe meubels. Deze moesten in elkaar gezet worden waar ik vrijdag en zaterdag mee bezig geweest ben. Vrijdag ben ik zelf ook nog met mijn ouders de stad in geweest. Mijn moeder was toe aan een nieuwe telefoon en mijn vader zou dan de oude van mijn moeder krijgen. Apple fan als ik ben zeg ik altijd dat ze een iPhone moet nemen, maar in de winkel hebben ze toch voor een veel goedkoper exemplaar van Huawei gekozen. Ruim de helft goedkoper, dus eigenlijk heel erg economisch verantwoord. Wat het op de lange termijn betekent is afwachten, maar ik denk dat het wel goed komt.

Dure maand

Nettowaarde april 2018Zelf hebben wij ook een behoorlijke dure maand achter de rug. Geen nieuwe telefoons voor ons, maar we begonnen de maand uiteraard met een vakantie. De ANWB Visa Card rekening hiervan moet nog betaald worden, dus dat komt deze maand pas aan de orde. Verder hebben we de gemeente belastingen volledig betaald voor dit jaar en hebben we voor een slordige €950 aan nieuwe meubels gekocht. Aan de andere kant hebben we minder getankt en iets minder aan boodschappen uitgegeven, maar dat compenseert de grote uitgaven bij lange na niet.

We hebben ook weer een aantal verjaardagen mogen vieren deze maand wat zo’n €80 aan cadeau’s gekost heeft en ik heb een nieuwe bril gekocht. Mijn oude bril had ik mee op vakantie en was ik helaas vergeten weer in te pakken toen we naar huis gingen. Dat dacht ik althans. Later bleek dat ik de bril in een schoen gedaan had zodat deze niet zou beschadigen in de koffer tijdens de reis. Voor dat ik de oude bril gevonden had was er al een nieuwe besteld voor een kleine €40. De kosten vallen dus mee en eigenlijk moest ik toch een nieuwe bril met nieuwe sterkte. Het is dus geen weggegooid geld.

In totaal hebben we net iets minder dan €5.000 uitgegeven. Zouden we dat elke maand doen, dan zouden we zo weer blut zijn en komt er niets terecht van eerder stoppen met werken.

Aan de grafiek is helaas ook te zien dat de maand duur geweest is. Echter ondanks de dure maand zijn we toch nog een stukje meer waard geworden dan vorige maand. Een schamele €325, maar het is meer. Later dit jaar zal de grafiek een sterkere groei laten zien hopelijk. We verwachten dit jaar verder niet op vakantie te gaan, dus dat scheelt sowieso al.

Savings rate

Onze savings rate over maart was helaas weer eens een keer negatief. We moeten het deze maand met -8,57% doen. Tel ik echter de aflossingen op de hypotheek mee, dan komen we toch nog op een positieve savings rate uit van 6,64%. Het eerste kwartaal van 2018 heeft ons een savings rate van 25,04% opgeleverd. Reken ik daar de aflossing bij, dan komen we uit op een nette 40,44%.BSRI 2017 Silver Badass Saver

Daarmee behoren we nog altijd tot de Badass Saver Silver zoals vorig jaar. Toen hadden we een savings rate van 41,7% over heel 2017. We zitten dus nog altijd op de goede weg om zo ongeveer hetzelfde resultaat als vorig jaar te halen. Al met al, ondanks deze mindere maand, zijn wij nog altijd tevreden.

Hoe is het jou afgelopen maand vergaan?

Tagged , , ,

4 thoughts on “Nettowaarde update: april 2018

  1. zo, big spender 😉
    Zou die hypotheek niet meenemen,die hoort alleen in je vermogen thuis (ongeacht in welk “potje” je het stopt). Kortom, gewoon nog een positieve maand, niks aan het handje!

  2. Wat bedoel je met de hypotheek niet meenemen? Ik bedoel dat de “kosten” van de aflossing niet weg zijn, maar in ons kapitaal gaat. Dat hoeft dus niet meegenomen te worden in onze uitgaven.

  3. Wauw, ik schrok even bij die 5000 euro, haha! Even vergeten dat daar waarschijnlijk ook die mooie vakantie bij zit, dus dan valt het allemaal wel weer mee denk ik? Toch fijn dat jullie netto nog op 40% uitkomen zeg! Volgende maand weer in de dikke positieve cijfers?

    1. Oei, zou niet best zijn als dat structureel zo zou zijn inderdaad :). Die €5.000 is inderdaad inclusief vakantie en nieuwe meubels en de gemeentebelastingen. Normaal gesproken geven we nog geen €3.000 per maand uit. Volgende maand zullen we dikker in de positieve cijfers zitten ja. Hoewel we nog wel een klein stukje van de vakantie moeten betalen aangezien de creditcard rekening net pas binnen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.