Lijstjes zijn niet mijn ding

We hebben het gehaald mensen, het einde van 2019 is dan eindelijk daar. Overal verschijnen lijstjes en terugblikken op 2019. Nu houd ik niet echt van lijstjes dus daar ga ik niet aan mee doen, maar ik wil wel een kleine terugblik werpen op het afgelopen jaar. Voor ons is het een weinig bewogen jaar geweest eigenlijk. Misschien is de grootste gebeurtenis wel de aanschaf van de camper geweest. Beter laat ik mijn dochter dit niet lezen over enkele jaren aangezien zij dit jaar van baby tot peuter is gegroeid. Dit is letterlijk met vallen en opstaan gebeurd en van het opstaan ging het spoedig door naar lopen en inmiddels rent ze al lekker rond en leert ze steeds meer woordjes.

Deze twee punten zijn wel hetgeen wat ons jaar bijzonder gemaakt heeft. Geen bijzondere uitspattingen of naasten die wij moesten verliezen. Een vrij saai jaar zou je het kunnen noemen. Helaas hebben we niet al onze financiële doelen gehaald. Dit is echter wel gemakkelijk te verklaren. Hiervan kan ik de camper de schuld geven. Door de camper hebben wij namelijk ons nettowaarde doel van €40.000 niet gehaald. In de zogenaamde ‘boeken’ is de camper namelijk meteen volledig afgeschreven en raakten we daardoor een deel van onze nettowaarde kwijt.

Wel hebben we ons doel voor de beleggingsrekening gehaald. Het doel was om €3.000 belegd vermogen te hebben. Dat doel hebben we met dik 16% overschreden. Dit is volledig te danken aan het fantastische beleggingsjaar met een rendement van dik 20%.

Onze dochter heeft inmiddels ook een belegd vermogen van €747,53 bij DeGiro staan. Dit zal gestaag doorgroeien terwijl er op haar spaarrekening een nog groter bedrag staat. Het liefst beleg ik dit ook voor haar, maar mijn wederhelft staat daar op dit moment niet voor open helaas. Wellicht veranderd dit in een later stadium.

In het afgelopen jaar hebben we een ander doel wel gehaald en dat is aflossen op de hypotheek. Wij sluiten ons net als CheesyFinanceGeldNerd, Joost & Merel, Thinkingbig en anderen aan bij #teamlagelasten en lossen onze hypotheek sneller af dan noodzakelijk is. In het afgelopen jaar hebben we €6539,16 extra afgelost bovenop de verplichte aflossingen. Door een tussentijdse verlaging van de variabele rente is het afgeloste bedrag iets hoger uitgevallen dan voorzien.

Al met al kunnen wij op een saai, maar goed jaar terugkijken. Eigenlijk is saai ook precies wat we nastreven als het om financiën gaat tenminste. Saai maar steady klimmen we daardoor weer een trede hoger op de ladder onderweg naar FIRE.

Hoe is jouw jaar verlopen?

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Lijstjes zijn niet mijn ding

  1. Lichamelijk met de nodige downs helaas. V.w.b. uitgaven gaat het steeds beter in die zin het wordt steeds minder. Ik ben aan het “oefenen” om met veel minder rond te komen en te stoppen met werken. Dit jaar zal ook het laatste jaar zijn dat ik in loondienst werk………Ik geef mij een jaar om hier aan te wennen. Ja ik behoor tot de mensen die een heel gaaf beroep hebben en veel passie er in kwijt kan. Maar gezien het verloop van mijn gezondheid is het verstandig om te stoppen. We hebben de doelen die we gesteld hebben ook ruimsschoots gehaald, zelf een beetje meer. Ook het komend jaar blijven we hier mee door gaan.

    1. Top dat het met de uitgaven de goede kant op gaat. Hoe pak je dat oefenen van minder geld rondkomen dan aan als ik vragen mag? Wel heftig dat je gezondheid te wensen over laat dat daardoor werken niet meer verstandig is. Klinkt heftig.
      Sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.